Συλλυπητήρια του Ινφαντίνο για τον Μίμη Παπαϊωάννου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, 19:06
Συλλυπητήρια του Ινφαντίνο για τον Μίμη Παπαϊωάννου

Συλλυπητήρια επιστολή έστειλε στην ΕΠΟ ο Τζιάνι Ινφαντίνο, για το θάνατο του Μίμη Παπαϊωάννου. Ο Ελβετός πρόεδρος της FIFA υπογράφει την επιστολή με αποδέκτη τον ομόλογό του της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Κύριε πρόεδρε,

Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή, Μίμη Παπαϊωάννου. Τα λόγια φαίνονται ανεπαρκή για να εκφράσουν τη θλίψη που νιώθουμε για αυτή την απώλεια.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Δημήτριος «Μίμης» Παπαϊωάννου συμμετείχε 61 φορές στην εθνική Ελλάδας, σημειώνοντας 21 γκολ. Σε συλλογικό επίπεδο, έχοντας ξεκινήσει από την Βέροια, είχε μια επιτυχημένη καριέρα στην ΑΕΚ, όπου και έμεινε για σχεδόν δύο δεκαετίες, ενώ κέρδισε πέντε πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Ελλάδας πριν αποσυρθεί, μετά από ένα σύντομο διάστημα στις ΗΠΑ, με τους New York Pancyprian-Freedoms.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας, υπήρξε βοηθός προπονητή της Εθνικής Ελλάδος, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 στις ΗΠΑ.

Ένας θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ΠΑΕ ΑΕΚ, θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Η κληρονομιά και η πορεία του εντός και εκτός γηπέδου δεν θα ξεχαστούν και θα λείψει πραγματικά.

Εκ μέρους της διεθνούς ποδοσφαιρικής κοινότητας, επιθυμώ να εκφράσω τη βαθύτατη συμπαράστασή μας στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στην οικογένεια, τους φίλους και τους αγαπημένους του Μίμη Παπαϊωάννου. Μας. Οι σκέψεις είναι με όλους σας.

Ελπίζουμε ότι αυτές οι αναμνήσεις και τα λόγια υποστήριξής μας μπορούν να βοηθήσουν και να φέρουν λίγη παρηγοριά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Με εκτίμηση,

Τζιάνι Ινφαντίνο».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, 19:07