Στην Αθήνα θα βρεθεί το προσεχές διάστημα ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν.

Ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είχε τη Δευτέρα συνάντηση στη Νιόν της Ελβετίας με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος του απηύθυνε πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να έρθει στη χώρα μας, για να συζητήσουν τη σύναψη συμφωνητικού για την παροχή τεχνικής βοήθειας όσον αφορά στην επανεκκίνηση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή έγινε αποδεκτή από τον Τσεφερίν, ο οποίος αναμένεται σύντομα να βρεθεί στην Αθήνα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα επόμενα βήματα θα είναι «άμεσα και ξεκάθαρα»,  ώστε να διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στο τραπέζι μάλιστα έχει πέσει η πρόταση να μετέχουν στο ελληνικό κλιμάκιο και τεχνοκράτες από τον χώρο του αθλητισμού.Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός από τον Τσεφερίν, σκοπεύει να προσκαλέσει στην Αθήνα και τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετέβη σήμερα στην Ελβετία για να συναντηθεί με ανώτατα στελέχη της UEFA, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για συνεργασία με την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία, για την ανάταξη και επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλην του Τσεφερίν ο υπουργός Επικρατείας είχε επαφές και με άλλους αξιωματούχους της UEFA, με αντικείμενο τις λεπτομέρειες της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στο σχέδιο ανασυγκρότησης του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με το Dikisports, ήταν παρόντες ακόμη, ο διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών, Ζόραν Λάκοβιτς, που μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη είχαν στείλει την πρόσκληση στους Big4 για την πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα αλλά και ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης.

Ινφαντίνο: «Για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τις κυβερνήσεις»

Εν τω μεταξύ σήμερα ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, ο οποίος βρέθηκε στη Βουδαπέστη για να δώσει το παρών στο συνέδριο της AIPS, σε ερώτηση του Έλληνα δημοσιογράφου και αντιπροέδρου της AIPS, Γιάννη Δάρα, σχετικά με τη θέση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας στις πρωτοβουλίες κρατών να εμπλακούν στα του ποδοσφαίρου έδωσε μία απάντηση που φανερώνει τη διαφορετική προσέγγιση που έχουν πλέον στη FIFA για τέτοιου τύπου ζητήματα.

Πιο συγκεκριμένα ο Ινφαντίνο υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τις κυβερνήσεις», σημειώνοντας παράλληλα πως η πάγια τακτική για το αυτοδιοίκητο θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στο μέλλον.

«Για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τις κυβερνήσεις. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές ώστε να προσπαθήσουμε να διώξουμε, ιδιαίτερα από το ποδόσφαιρο, όποιον επιχειρεί να κάνει κάτι παράνομο και αντίθετο με τους κανόνες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή video: «Η Δίκη στο OPEN»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης