Η τηλεδιάσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. (την οποία συντονίζει ο γ.γ. Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς), τους επικεφαλής των ιατρικών επιτελείων των 14 ομάδων της Super League και τον πρόεδρο της Λίγκας, Μηνά Λυσσάνδρου, άφησε… αναπάντητο, μέχρι την Παρασκευή (8/5) το Νο1 ερώτημα και ίσως το μεγαλύτερο «κλειδί» για την ολοκλήρωση του πρωτοκόλλου και την οριστική «επιστροφή» του πρωταθλήματος: «Τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού σε παίκτη, προπονητή ή άλλο μέλος ομάδας, είτε κατά την περίοδο των προπονήσεων-προετοιμασίας, είτε κατά τη διαδικασία των αγώνων πλέι-οφ και πλέι-άουτ;».

Ερώτημα που βεβαίως τέθηκε επί τάπητος από τους γιατρούς των 14 συλλόγων της Super League, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τα μέλη της Υ.Ε.Ε., τα οποία αναμένεται να δώσουν την απάντησή τους, πιθανότατα, μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Ήτοι μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (08/05), προκειμένου να συμπεριληφθεί στο τελικό πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας, που έχει ήδη παραδοθεί ως «προσχέδιο» προς τις ομάδες και τα ιατρικά επιτελεία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εν λόγω απόφαση, αξιολογείται ως και η πλέον… καθοριστική στο αν η ίδια η Super League θα αποφασίσει τελικά να συνεχιστεί ή όχι το εφετινό πρωτάθλημα. Κι αυτό, διότι εάν η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή αποφανθεί πως σε ενδεχόμενο κρούσμα παίκτη ή μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος θα πρέπει να μπει σε καραντίνα 14 ημερών όλη η ομάδα, αυτομάτως γίνεται αντιληπτό πως οι πιθανότητες συνέχισης των αγώνων και ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος εξανεμίζονται.

Εάν, ωστόσο, αποφασιστεί από την Υ.Ε.Ε. πως σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού, θα μπαίνει σε καραντίνα μόνο ο παίκτης που προσβλήθηκε από τον ιό Covid-19 και θα συνεχίζονται όλα κανονικά με τεστ προς όλη την ομάδα (όπως έχει συμβεί στη Γερμανία), τότε το πιο πιθανό είναι πως θα προχωρήσει η διεξαγωγή των πλέι-οφ/πλέι-άουτ και οι ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου, μαζί με τον τελικό. Επίσης, η τελική εισήγηση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής θα πρέπει να τύχει της έγκρισης του ΕΟΔΥ και της υπο-επιτροπής του για τον αθλητισμό που αποτελείται από τον Αθανάσιο Εξαδάχτυλο, Πλαστικό Χειρουργό, διδάκτορα του ΑΠΘ, πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και τον Γεώργιο Σαρόγλου, Ομότιμο Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση που θα πάρει πάνω σ’ αυτό το ζήτημα η Υ.Ε.Ε. θα καθορίσει εν πολλοίς και τη στάση των ομάδων της Λίγκας, όταν θα τεθεί επί τάπητος το θέμα στις 18 Μαΐου και τα μέλη του συνεταιρισμού θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα. Απόφαση που για να έχει ισχύ, πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1% των ψήφων, δηλαδή την ψήφο τουλάχιστον 8 ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης