Με το ντέρμπι κορυφής των play off τίτλου της Jupiler League ανάμεσα στην Αντβέρπ και τη Σεντ Ζιλουάζ να μένει στο ισόπαλο 1-1, η Γκενκ είχε μία «ολόχρυση» ευκαιρία να μειώσει την απόστασή τους απ’ τους δύο πρωτοπόρους στον ένα βαθμό στην 5η αγωνιστική και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Πήρε ένα τεράστιο διπλό με 3-1 στην έδρα της απερχόμενης πρωταθλήτριας Μπριζ και πλέον όλα στη μάχη του τίτλου θα κριθούν στην 6η και τελευταία αγωνιστική που θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή (4/6, 19:30).

Η Σεν Ζιλουάζ θα υποδεχθεί την Μπριζ και με νίκη θα κατακτήσει τον τίτλο, αν την ίδια ώρα η Αντβέρπ δεν νικήσει στην έδρα της Γκενκ. Η Γκενκ έχει ελπίδες για τον τίτλο, μόνο αν νικήσει την ομάδα της Αμβέρσας και την ίδια ώρα «γκελάρει» η Σεν Ζιλουάζ απέναντι στην Μπρις. Η δε Αντβέρπ θα έχει απολύτως την τύχη της στα χέρια της αν νικήσει εκτός έδρας την Γκενκ, διότι είναι καλύτερη στην ισοβαθμία απ’ τη Σεν Ζιλουάζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ματς που έριξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής των play off η Γκενκ προηγήθηκε στο 12′ με τον Πέιντσιλ και μολονότι η Μπριζ ισοφάρισε στο 64′ με τον Βάνακεν, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο μεγάλο διπλό με τα τέρματα των Χροσόφσκι (81′) και Πέιντσιλ (86′).

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των play off της Jupiler League και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Αντβέρπ-Σεντ Ζιλουάζ 1-1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπριζ-Γκενκ 1-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

Αντβέρπ 46

Γκενκ 46

Σεντ Ζιλουάζ 45

Κλαμπ Μπριζ 33

Όσον αφορά στην «μάχη» για την θέση που οδηγεί στο Conference League, το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Βέστερλο-Γάνδη 1-3

Σταντάρ Λιέγης-Σερκλ Μπριζ 0-4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

Γάνδη 41

Σερκλ Μπριζ 33

Σταντάρ Λιέγης 30

Βέστερλο 30

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης