Η Χέρτα απέβαλλε τον Σάλομον Καλού, μετά το βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο ο Ιβοριανός άσος που έδειχνε τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να ανταλλάσσουν χειραψίες και να αγνοούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που πρέπει να τηρούνται εν μέσω της πανδημίας του COVID-19.

Ο σύλλογος του Βερολίνου αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι «αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό», αρνούμενος ότι δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και υγιεινής. Από την πλευρά του ο παίκτης ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, την οποία η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία περιέγραψε στο Twitter ως «απολύτως απαράδεκτη» και την οποία ορισμένα μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν ως εμπόδιο στις ελπίδες που υπήρχαν για την επανέναρξη της Bundesliga.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτάθλημα στη Γερμανία έχει «κατεβάσει ρολά» από τα μέσα Μαρτίου, με τη λίγκα να ελπίζει ότι η κυβέρνηση θα πειστεί ότι είναι ασφαλές να ξαναρχίσει τις επόμενες εβδομάδες. Η απόφαση αναμένεται την Τετάρτη (6/05).

Η διοίκηση της Χέρτα αναφέρει ότι το βίντεο τραβήχτηκε αφότου ολόκληρη η ομάδα είχε υποβληθεί σε τεστ που βρέθηκαν αρνητικά, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι σε ένα σημείο έδειχνε τους παίκτες να σφίγγουν τα χέρια, ενώ επίσης ο Καλού φαίνεται να προσπαθεί να διακόψει τα ιατρικά τεστ των συμπαικτών του.

«Το βίντεο του Σάλομον Καλού από τα αποδυτήρια παραβίασε τους βασικούς κανόνες της ομάδας και έδειξε μία συμπεριφορά που δεν είναι ούτε κατάλληλη για την κατάσταση ούτε σύμφωνη με τους κανόνες συμπεριφοράς του συλλόγου», αναφέρει η ανακοίνωση της Χέρτα και συνεχίζει: «Αποφασίστηκε να αποβάλλει τον παίκτη από τις προπονήσεις με άμεση ισχύ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός διευθυντής της Χέρτα, Μίκαελ Πριτς, δήλωσε ότι ο Καλού έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο σύλλογο και «δημιούργησε την εντύπωση ότι οι παίκτες δεν παίρνουν στα σοβαρά το θέμα του κορωνοϊού».

«Δεν το σκέφτηκα πραγματικά και χαίρομαι που όλα τα τεστ που κάναμε ήταν αρνητικά» είπε ο Καλού, προσθέτοντας ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την κατάσταση της πανδημίας στην Αφρική. «Θα ήθελα επίσης να ζητήσω συγγνώμη από όσους εμφανίζονται στο βίντεο, που δεν ήξεραν ότι μεταδίδω ζωντανά και τους οποίους δεν ήθελα να βάλω σε μια τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης