H επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας είναι ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού στο σημερινό (19.30, Novasports 1), ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Με γενικό σύνθημα «να παίξουμε καλή μπάλα και να απαντήσουμε με γκολ σε όσα έγιναν πέρσι στην Τούμπα», οι ερυθρόλευκοι θα μπουν το βράδυ στο τερέν του «Γ. Καραϊσκάκης» για να συνεχίσουν το φετινό σερί νικών τους σε Ελλάδα και Ευρώπη στην πανίσχυρη έδρα τους.

Αυτό είναι, άλλωστε, και το μήνυμα που πέρασε στη χθεσινή του επίσκεψη στου Ρέντη ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λέγοντας:

«Εμείς είμαστε ευρωπαϊκή ομάδα, δεν έχουμε ανάγκη τίποτε άλλο από το να παίξουμε την μπάλα μας. Είστε καλύτεροι, δείξτε στο γήπεδο και πάρτε τη νίκη που θέλει όλος ο κόσμος».

Από την πλευρά του, ο Τσόρι είπε στον ισχυρό άνδρα του συλλόγου εκ μέρους των συμπαικτών του που ήταν στην ομάδα την περσινή σεζόν: «Πρόεδρε, εμείς που ήμασταν πέρυσι στην ομάδα θυμόμαστε τι έγινε στην Τούμπα. Το θέλουμε πολύ και για μας αυτό το ματς»!

Ο Μίτσελ αναμένεται να εμπιστευτεί έμπειρους και βασικούς στο σημερινό ντέρμπι. Η αποστολή του Ολυμπιακού: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Αμπιντάλ, Αφελάι, Αυλωνίτης, Μπενίτες, Μποτία, Μπουχαλάκης, Ντομίνγκεζ, Ντοσεβί, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Φουστέρ, Κασάμι, Μανιάτης, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μήτρογλου. Το πλάνο για το ματς είναι πίεση και επίθεση από την αρχή, με στόχο το γρήγορο γκολ.

Αποφασισμένος ο «Δικέφαλος»

Με στόχο τη νίκη ή στην… χειρότερη περίπτωση ένα θετικό αποτέλεσμα θα μεταβεί στον Πειραιά ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας σε… απόσταση τον Ολυμπιακό, αλλά και να πάρουν… μαξιλαράκι ασφαλείας πέντε βαθμών, σε περίπτωση που έρθει το διπλό.

Στην διάθεση του Άγγελου Αναστασιάδη για την αναμέτρηση του Φαλήρου βρίσκεται τόσο ο Στέφανος Αθανασιάδης, όσο και ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ξεπερνώντας τα προβλήματά τους, εν αντιθέσει με τον Γιώργο Τζαβέλλα που δεν είναι έτοιμος, αλλά και τους Μακ και Μαντούρο.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Αθανασιάδης, Γλύκος, Γκολάσα, Κίτσιου, Μάρτενς, Παπαδόπουλος, Πόζογλου, Σαββίδης, Σκόνδρας, Τζιόλης, Ιτάνζ, Κουλούρης, Κάτσε, Περέιρα, Ποζατζίδης, Ρατς, Σαλπιγγίδης, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης, Βίτορ.
 
Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο με τα λίγα εισιτήρια που έχουν απομείνει να διατίθενται από το πρωί στα εκδοτήρια. Από την ομάδα έχει ζητηθεί σε κάθε τόνο από τον κόσμο να βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις του για τη νίκη, αλλά να αποφύγει οτιδήποτε μπορεί να βλάψει τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη έχει να ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ 4,5 χρόνια, ενώ στα τελευταία 4 ματς έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Συνολικά με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό υπάρχουν 49 νίκες των ερυθρόλευκων, 9 ισοπαλίες και 11 νίκες του ΠΑΟΚ.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης