Δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που καταβάλλει για την κατάκτηση του τίτλου πέταξε την Κυριακή ο Ολυμπιακός, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 22η αγωνιστική της Super League.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρκάδες ήταν η τελευταία ομάδα που είχε νικήσει τους Πειραιώτες (1-0 στον πρώτο γύρο) την εφετινή σεζόν και ως εκ τούτου έχει κόψει πέντε βαθμούς στο τρέχον πρωτάθλημα από το συγκρότημα του Μεντιλίμπαρ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 4′ με τον Καλτσά, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν άμεσα με τον Τσικίνιο. Η ανατροπή πάντως των ερυθρόλευκων έμεινε στη… μέση, καθώς δεν μετατράπηκαν σε γκολ οι ευκαιρίες που είχαν, με μεγαλύτερη το δοκάρι του Βέλντε στο 64′.

Ο (προφανής) στόχος των φιλοξενούμενων να παίξουν σφιχτά ανασταλτικά και να ψάξουν τους χώρους απέδωσε καρπούς μόλις στο τέταρτο λεπτό, όταν ο Μπαρτόλο βρήκε εντελώς… έρημη την αντίπαλη δεξιά πλευρά, καθώς Κοστίνια, Έσε (έπρεπε να καλύπτει τον Πορτογάλο μπακ) και Μπιανκόν είχαν μείνει ψηλά, προχώρησε με όση άνεση ήθελε και βρήκε τον Καλτσά, που νίκησε τον Τζολάκη για το 0-1.

Ένα γκολ που επικυρώθηκε μέσω του VAR, καθώς αρχικά ο βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία καταλογίζοντας οφσάιντ. Ωστόσο, οι Αρκάδες δεν χάρηκαν για πολύ το προβάδισμα καθώς στο 11΄ ο Κοστίνια σέντραρε, ο Άλχο προσπάθησε να απομακρύνει ανεπιτυχώς με το σώμα και ο Ελ Κααμπί βρήκε τον Τσικίνιο, ο οποίος ισοφάρισε.

Από το 1-1 έως και το τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο μισό του Αστέρα, αλλά εξαιρουμένης της φάσης του 40ού λεπτού, όταν ο Τσικίνιο με εναέριο βολέ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου, άλλη αξιόλογη στιγμή δεν υπήρξε σε αυτό το διάστημα.

Ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκανε ο Λουίς Πάλμα

Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ προσπαθούσαν με γεμίσματα να βρουν Ελ Κααμπί και Κωστούλα στην περιοχή αλλά η καλά οργανωμένη άμυνα των Αρκάδων κατάφερνε, εύκολα ή δύσκολα, να ανταπεξέρχεται.

Το δεύτερο 45λεπτο εξελίχθηκε σε αληθινή πολιορκία, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στους «ερυθρόλευκους» που, πλέον, δημιουργούσαν και έχαναν ευκαιρίες.

Στο 57΄ ο Ορτέγκα γύρισε την μπάλα από αριστερά, ο Τσικίνιο κοντρόλαρε και σούταρε με τη μία στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αστέρα.

Στο 61΄ η καλή κεφαλιά του Μπιανκόν σε εκτέλεση κόρνερ πέρασε λίγο άουτ, στο 63΄ ο Παπαδόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ καρφωτή κεφαλιά του Κοστίνια και μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Βέλντε έστειλε την μπάλα με νέα κεφαλιά στη συμβολή των δοκών, στο 64΄.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και μετά από λάθος του Παπαδόπουλου στην έξοδο ο Ελ Κααμπί σούταρε και ο Τριανταφυλλόπουλος με το σώμα έδιωξε πάνω στην γραμμή, στη μεγαλύτερη φάση του Ολυμπιακού, ενώ στο 90΄+5 η προβολή του Γιάρεμτσουκ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι χάνοντας την τελευταία ευκαιρία της ομάδας του για τη νίκη.

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-1

Γκολ: 4′ Καλτσάς (Αστέρας), 11′ Τσικίνιο (Ολυμπιακός)

Κίτρινες: Άλβαρες (Αστέρας), Μπαρτόλο (Αστέρας), Μακέντα (Αστέρας), Τζοακίνι (Aστέρας), Τσικίνιο (Ολυμπιακός), Ορτέγκα (Ολυμπιακός)

Δοκάρια: 64′ Βέλντε (Ολυμπιακός)

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης-Κοστίνια, Μπιανκόν, Πιρόλα, Ορτέγκα-Μουζακίτης, Έσε (63′ Βέλντε), Τσικίνιο (83′ Ντάνι Γκαρθία), Κωστούλας (75′ Πάλμα), Ζέλσον (83′ Γιάρεμτσουκ) -Ελ Κααμπί.

Αστέρας Τρίπολης (Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Άλβαρες (72′ Χουχούμης), Ντελί (46′ Καστάνιο), Τριανταφυλλόπουλος, Άλχο, Αλάγκμπε, Γιαμπλόνσκι, Τζανδάρης, Μπαρτόλο, Καλτσάς (62′ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα (72′ Τζοακίνι)

Διαιτητής: Τσακαλίδης Βοηθοί: Παπαδάκης, Κολλιάκος 4ος: Τσιοφλίκη VAR: Φωτιάς, Τσιμεντερίδης.

Πριν την έναρξη του αγώνα προβλήθηκε στα μάτριξ του γηπέδου ένα συγκινητικό βίντεο-αφιέρωμα στην τραγωδία της Θύρας 7, που σημειώθηκε πριν από 44 χρόνια.

Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πήγαν στο σημείο μπροστά στη Θύρα 7 για να αφήσουν από ένα λουλούδι για τα θύματα της Θύρας 7, ενώ τηρήθηκε κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους πριν τη σέντρα του ματς.

]

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης