O Oλυμπιακός με την εκτός έδρας νίκη του με 1-0 επί της Μπασάκσεχιρ απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του εισιτηρίου που οδηγεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον καλείται να τελειώσει την υπόθεση-πρόκριση στον επαναληπτικό, που θα διεξαχθεί την Τρίτη (21.30) στο «Καραϊσκάκη».

Ο τεχνικός των Πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου πριν τη ρεβάνς με την τουρκική ομάδα επισήμανε πως δεν έχει κριθεί ακόμη τίποτα, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι παίκτες του πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός:

Για το αν είναι φαβορί ο Ολυμπιακός: «Όχι. Σημαίνει απλώς ότι προηγούμαστε στα πρώτα 90 λεπτά. Μένουν ακόμη άλλα τόσα. Αν έχουμε μια έξτρα δύναμη, αυτή είναι η παρουσία του κόσμου μας. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τον αντίπαλό μας. Γι’ αυτό προετοιμάσαμε το παιχνίδι αυτό, όπως προετοιμάζουμε όλα τα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί και να μην δώσουμε στον αντίπαλό μας την ευκολία, σκεπτόμενοι ότι είμαστε εμείς το φαβορί».

Για το πόσο διαφορετικός αναμένεται να είναι τακτικά ο Ολυμπιακός: «Θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα, γιατί είναι ένας καλός αντίπαλος, με καλούς παίκτες. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι η επιθετική μας λειτουργία. Στην Κωνσταντινούπολη κάναμε ένα αμυντικό παιχνίδι υψηλού επιπέδου, αν εξαιρέσει κανείς τα ατομικά λάθη. Να είστε σίγουροι ότι το παιχνίδι θα είναι πολύ διαφορετικό. Θα πρέπει να δουλέψουμε καλύτερα, να μη δώσουμε ευκαιρίες στον αντίπαλό μας και να περιορίσουμε τα δικά μας λάθη, βελτιώνοντας παράλληλα την επίθεσή μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το τι τον ικανοποιεί περισσότερο: Το μηδέν παθητικό ή τα πέντε γκολ στην επίθεση, σε τρία παιχνίδια: «Η νίκη με ικανοποιεί πάνω από όλα. Θέλουμε να κερδίζουμε, να παίζουμε με ποιότητα. Σε σχέση με πέρυσι έχουμε δείξει βελτίωση στην επιθετική λειτουργία. Έχουμε δείξει καλά δείγματα στο πως οργανώνουμε το παιχνίδι μας και πως το αντιμετωπίζουμε. Αυτό που θέλουμε είναι το παιχνίδι μας είναι να έχει την ίδια φιλοσοφία, με στόχο πάντα τη νίκη».

Για το αν περιμένει μια Μπασάκσεχιρ πιο δυνατή και αν η έδρα του Ολυμπιακού θα την τρομάξει: «Αύριο περιμένουμε μία δυνατή Μπασακσεχίρ. Είναι έμπειροι παίκτες και ξέρουν από δυνατές έδρες. Δεν έχουν χάσει κάτι ακόμη. Περιμένουμε έναν δυνατό αντίπαλο, αλλά περιμένουμε να είμαστε και εμείς πιο δυνατοί. Όλοι είδαμε την Μπασάκ όταν έπαιξε με την ΑΕΚ. Είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος. Ακόμη και με τραυματισμούς ή αποβολές, δεν ξέρουμε πως θα αντικαταστήσουν αυτές τις απουσίες και, ως δυνατή ομάδα, παραμένει πάντα επικίνδυνη.

Για την κατάσταση του Ντανιέλ Ποντένσε: Έχει προπονηθεί λίγο επιφυλακτικά μέσα στην εβδομάδα, αλλά όλα δείχνουν ότι είναι καλά και θα είναι στη διάθεσή μας.

Για το αν η Μπασακσεχίρ θα βασιστεί στις ατομικές ικανότητες των ποδοσφαιριστών της και αν θα είναι πιο δυνατή στη ρεβάνς: «Είναι λογικό κάθε εβδομάδα οι ομάδες να παρουσιάζονται καλύτερες. Είναι το δεύτερο επίσημο παιχνίδι της. Νομίζουμε ότι θα είναι πολύ συμπαγής και εξαιρετική στις μεταβιβάσεις, όπως έκανε και στο πρώτο ματς. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε, με δικά μας λάθη, να εκμεταλλευτεί την κατάσταση».

Για το αν υπάρχουν τραυματίες: «Όχι. Είναι όλοι διαθέσιμοι».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης