Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» με γκολ του Ελ Αραμπί στο 74’ πήραν τους τρεις βαθμούς και μετά από 17 αγωνιστικές ανέβηκαν στην κορυφή του πίνακα, προσπερνώντας τον ΠΑΟΚ.  

Ο Μαροκινός αρχισκόρερ του πρωταθλήματος (σ.σ. 10 γκολ) εκμεταλλεύτηκε την πάσα-ασίστ του Βαλμπουενά και χάρισε μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του, σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός είχε τις δικές του στιγμές, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έφυγε από το Φάληρο με ήττα στον πρώτο αγώνα του στο 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ και δείτε το γκολ και τις καλύτερες στιγμές του αγώνα

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να επιβληθεί και τον Παναθηναϊκό να πιέζει από νωρίς ψηλά. Μάλιστα, οι «πράσινοι» στο 9’ απείλησαν με τον Ζαχίντ, όμως ο Σα ήταν σε ετοιμότητα. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης ο διαιτητής Γκεστράνιους με τη χρήση VAR καταλόγισε επιθετικό φάουλ στην προσπάθεια του Καμαρά να διώξει την μπάλα μπροστά από τον Μπουζούκη.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, προσπάθησε να βρει γκολ στέλνοντας την μπάλα στα άκρα, όμως σε δύο τρεις περιπτώσεις με πρωταγωνιστές τους Μασούρα και Βαλμπουενά ο Διούδης κράτησε την εστία του ανέπαφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 26ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει με τον Δώνη, ενώ ο Γιόχανσον σκόραρε στην επόμενη φάση, αλλά ερχόμενος από αντικανονική θέση, υποδείχθηκε οφσάιντ.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Σεμέδο στο 42’ και τον Γιόχανσον στο επόμενο λεπτό να απειλούν τις αντίπαλες εστίες, χωρίς όμως το 0-0 να αλλάζει.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος παρατάχθηκε με μία αλλαγή, καθώς ο Μπενζιά πήρε την θέση του Μασούρα. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν περισσότερο και τελικά κατάφεραν να βρουν το γκολ.

Στο 51’ από λάθος των γηπεδούχων ο Μακέντα ανετράπη από τον Μπα στην περιοχή και ο Γκεστράνιους μέσω… VAR έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έδωσε ενέργεια στον Ολυμπιακό.

Το 1-0 ήρθε στο 74’. Από σέντρα ακριβείας του Βαλμπουενά ο Ελ Αραμπί «έπιασε» ένα φοβερό σουτ μέσα από την περιοχή που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Διούδη. Με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ και κατέκτησε το ματς.

Στο 82’ ο Ελαμπντελαουί βρέθηκε απέναντι στον Διούδη, αλλά δεν έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, ενώ στο τέλος ο Σα κατάφερε να μπλοκάρει την επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Μπεκ.

Έτσι το ντέρμπι ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0 και τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0 (Novasports 1)

Γκολ: 74′ Ελ Αραμπί

Κίτρινες κάρτες: Ελαμπντελαουί, Χριστοδουλόπουλος – Χατζηγιοβάνης, Ινσούα, Πούγγουρας, Κουρμπέλης

Κόκκινες κάρτες:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμάρα, Ποντένσε (60′ Χριστοδουλόπουλος), Βαλμπουενά (90’+5 Κούτρης), Μασούρας (46′ Μπενζιά), Ελ Αραμπί.

Στον πάγκο: Αλέν, Γκερέρο, Λοβέρα, Παπαδόπουλος.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Γιόχανσον, Δώνης (83′ Καμπετσής), Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (78′ Περέα), Ζαχίντ (71′ Μπεκ), Μπουζούκης, Μακέντα.

Στον πάγκο: Ξενόπουλος, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης, Νούνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης