Ο Ολυμπιακός έχασε ένα παιχνίδι που βάσει ευκαιριών θα μπορούσε να το είχε πάρει, καθώς η Άιντραχτ Φρανκφούρτης με γκολ στις καθυστερήσεις επιβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης με 2-1 των «ερυθρόλευκων» στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 4η αγωνιστική του Europa League, παραμένοντας έτσι σε θέση οδηγού στον όμιλο και φαβορί για την πρώτη θέση.

Ο Ελ Αραμπί στο 12′ άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες, ωστόσο ο σύλλογος της Μπουντεσλίγκα γύρισε το ματς με τα τέρματα των Καμάντα (17) και Χάουγκε (90+1′).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς με έξι βαθμούς παραμένει στη δεύτερη θέση, την ώρα που οι «αετοί» με τη σημερινή νίκη τους έφτασαν τους 10, με το +4 να τους δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρωτιά.

Πάντως πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας νιώθουν την καυτή ανάσα της Φενέρμπαχτσε, η οποία πέρασε με το επβλητικό 3-0 από την έδρα της Αντβέρπ και έφτασε τους πέντε πόντους.

Αγωνιστικά, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι από το συγκρότημα του Γκλάσνερ, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της νίκης όσο το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο αγώνας

Ύστερα από το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Ελ Αραμπί. Ο Ονιεκούρου έκανε μία ωραία κούρσα από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Μαροκινό στράικερ, που βρήκε δίχτυα με ωραίο πλασέ και με το 16ο γκολ του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έγινε ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών εκτός συνόρων.

 

Πάντως η απάντηση των Γερμανών ήταν άμεση. Στο 17ο λεπτό μετά από ωραία μπαλιά του Μπορέ, ο Καμάντα βγήκε τετ-α-τετ με τον Βατσλίκ και, πλασάροντάς τον, έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

 

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ολυμπιακό πάντως να ανεβάζει στροφές μετά το 30′, παίρνοντας μεγάλη ώθηση από τον -εξαιρετικό σήμερα- Ονιεκούρου, καθώς από τα πόδια του ξεκινούσαν οι περισσότερες επιθετικές ενέργειες των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Νιγηριανός στο 36′ τροφοδότησε τον Ελ Αραμπί, εκείνος έβγαλε τρομερή κάθετη για τον Μασούρα, ο οποίος πλάσαρε, βλέποντας όμως τον Τραπ να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση, διώχνοντας με το πόδι την μπάλα σε κόρνερ.

 

Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ρέαμπτσουκ βρήκε τον Μαντί Καμαρά. ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ, με τον γκολκίπερ των Γερμανών όμως να είναι σε ετοιμότητα, απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την εστία του.

 

Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα στο 32ο λεπτό όταν ο Μπαρκόκ έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Ρέαμπτσιουκ.

Ο Μαροκινός πάτησε τον Λευκορώσο στον αριστερό αστράγαλο, με τους Πειραιώτες να διαμαρτύρονται έντονα για απευθείας κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Άιντραχτ (του δόθηκε κίτρινη).

Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταφέρθηκε στην Cosmote TV, το διαιτητικό τιμ ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, επειδή δεν λειτούργησε το VAR για 20 λεπτά με αποτέλεσμα να χάσει το σκληρό μαρκάρισμα τον Ρέαμπτσουκ, το οποίο ήταν για κόκκινη κάρτα.

 

 

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Μαρτίνς έφτασε κοντά στο 2-1 στο 57′, όταν ο Ελ Αραμπί τροφοδότησε τον Ονιεκούρου, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 69′ ήταν σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν, με τον Βατσλίκ πάντως να είναι σε ετοιμότητα, κάνοντας σπουδαία απόκρουση στο σουτ του Λίνστρομ έξω από την περιοχή.

 

Με το χρόνο να κυλά οι δύο ομάδες έγιναν ιδιαίτερα προσεκτικές προκειμένου να διαφυλάξουν τον ένα βαθμό, που, σαφώς, ήταν καλύτερος από το τίποτα, αλλά στο 90΄+1 η άμυνα του Ολυμπιακού είχε βγει ψηλά και στην αντεπίθεση ο Χάουγκε βρέθηκε απέναντι στον Βατσλίκ, χαρίζοντας στους φιλοξενούμενους το πολύτιμο «τρίποντο».

 

Ολυμπιακός-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

Γκολ: 12′ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός), 17′ Καμάντα (Άιντραχτ), 90+1′ Χάουγκε (Άιντραχτ)

Κίτρινες: Μπάρκοκ (Άιντραχτ)

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (89′ Koύντε), Μασούρας (82′ Λόπες), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (71′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (82′ Τικίνιο)

Άιντραχτ (3-4-1-2): Τραπ, Τούτα, Χασέμπε, Εντικά, Τσάντλερ, Σο (82′ Ιλσάνκερ), Γιάκιτς (78′ Ρόντε), Μπάρκοκ, Καμάντα, Μπορέ (78′ Χάουγκε), Λάμερς (58′ Λίνστρομ)

Η βαθμολογία του ομίλου:

Φωτογραφίες από το παιχνίδι:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης