ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός πάλεψαν για τη νίκη, είχαν καλές στιγμές για να την πάρουν, ωστόσο εν τέλει δεν κατάφεραν να σκοράρουν (0-0) στο μεταξύ τους ντέρμπι, που διεξήχθη στην Τούμπα, για την 21η αγωνιστική της Super League, με αποτέλεσμα να αρκεστούν στον βαθμό της ισοπαλίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο πρώην «ασπρόμαυρος», Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος πραγματοποίησε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις, κρατώντας ανέπαφη την εστία στα διαστήματα που οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΑ HIGHLIGHTS TOY ΑΓΩΝΑ

Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, οι οποίοι συνεχίζουν τη συγκατοίκησή τους στην τρίτη θέση, με συγκομιδή 43 βαθμούς η κάθε μία.

Αμφότερες πάντως με αυτή τη μοιρασιά έχασαν έδαφος στη μάχη του τίτλου. Κι αυτό γιατί είδαν τη διαφορά τους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό να αυξάνεται στους πέντε βαθμούς, με την ΑΕΚ να είναι στο +4 και να έχει και το ματς με τον Ατρόμητο σε εκκρεμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση, λόγω ενός υβριστικού πανό στις εξέδρες, το οποίο χρειάστηκε μερικά λεπτά μέχρι να κατέβει.

H ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκαναν οι Κανός και Ράμον, οι οποίοι πέρασαν στο ματς ως αλλαγή.

Πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ χωρίς εκπλήξεις. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτάρσκι με τετράδα στην άμυνα τους Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Ράφα Σοάρες από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Στα χαφ ξεκίνησαν οι Ντάντας – Αουγκούστο, με τον Πορτογάλο να εξαργυρώνει την εξαιρετική εμφάνιση που είχε απέναντι στον Λεβαδεικό, παίρνοντας φανέλα βασικού. Η τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ολιβέιρα παρέμεινε η ίδια, με τους Νάρεϊ – Αντρίγια να είναι στα άκρα και τον Κωνσταντέλια να κινείται σε ελεύθερο ρόλο.

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στην Τούμπα με μία αλλαγή στην ενδεκάδα του, καθώς ο Μίτσελ έδωσε φανέλα βασικού στον Μασούρα.

Συγκεκριμένα ο Πασχαλάκης βρισκόταν κάτω από τα «ερυθρόλευκα» γκολπόστ, επιστρέφοντας στην Τούμπα, για πρώτη φορά ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ, ενώ η τετράδα άμυνας από αριστερά προς τα δεξιά αποτελούνταν από τους Ρέαμπτσιουκ, Ντόη, Παπασταθόπουλο και Ροντινέι.

Οι Εμβιλά – Χουάνγκ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Μπιέλ να βρίσκεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Μασούρα να είναι στην απέναντι πλευρά και τον Χάμες να ξεκινά πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μπακαμπού.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε…φουριόζος στο παιχνίδι και είχε με το… καλημέρα δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Μόλις στο 18ο δευτερόλεπτο ο Νάρεϊ σούταρε από πολύ δύσκολη γωνία μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να χτυπά στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού του Πασχαλάκη, ενώ στο 2′ από γύρισμα του ίδιου παίκτη, ο Ζίβκοβιτς βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι και έκανε το σουτ, με τον πρώην γκολκίπερ του «δικεφάλου» και νυν των Πειραιωτών να κάνει σωτήρια επέμβαση, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΡΕΪ

H κυριαρχία του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε, με τους γηπεδούχους να καταγράφουν ακόμη δύο τελικές πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών στην αναμέτρηση.

Ωστόσο το 1-0 δεν ήρθε για το συγκρότημα του Λουτσέσκου, καθώς ο Πασχαλάκης απέκρουσε το σουτ του Κωνσταντέλια στο 5′, ενώ δεν ανησύχησε τέσσερα λεπτά αργότερα από το συρτό σουτ Ολιβέιρα.

Κι αφού δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ να πάρει το προβάδισμα στο εκρηκτικό 20λεπτο που είχε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού λίγο έλειψε, κόντρα στη ροή του ματς, να σκοράρει ο Ολυμπιακός.

Στο 22ο λεπτό ο Χάμες Ροντρίγκες εξαπέλυσε έναν κεραυνό έξω από την περιοχή, τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι, ο οποίος αν πήγαινε μέσα, τότε πιθανότατα θα μάζευε την μπάλα από τα δίχτυα του…

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ «ΚΕΡΑΥΝΟ» ΤΟΥ ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους οι Πειραιώτες κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και στο 29′ είχαν νέα καλή στιγμή, όταν από το λάθος του Ντάντας ο Μασούρας τροφοδότησε τον Χουάνγκ, με τον Ασιάτη να σουτάρει, βλέποντας τον παίκτη του ΠΑΟΚ να προλαβαίνει να γυρίσει, απομακρύνοντας την μπάλα.

Στο 35′ ήταν σειρά του Χάμες Ροντρίγκες να απειλήσει, ωστόσο το νέο μακρινό σουτ του Κολομβιανού αυτή τη φορά δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι, ο οποίος μπλόκαρε.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 44’ για να απειλήσει εκ νέου ο ΠΑΟΚ, με τον Νέλσον Ολιβέιρα να αστοχεί από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Όπως ακριβώς συνέβη και με την προσπάθεια του Γιώργου Μασούρα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, για την ομάδα του Μίτσελ Γκονζάλεθ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να απειλήσουν.

Οι Κωνσταντέλιας (49’) και Ντάγκλας Αουγκούστο (54’) δημιούργησαν καλές στιγμές για τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του β’ μέρους, ενώ ο Γιόαν Σάστρε πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Μπακαμπού (51’), για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Στα τελευταία λεπτά, οι αλλαγές έριξαν την ένταση του αγώνα, με τους γηπεδούχους όμως να σπαταλούν ακόμη μία ευκαιρία στο 73’, με τον Αουγκούστο να σουτάρει πάνω στον Πασχαλάκη και τον Μπράντον Τόμας να αστοχεί με το κεφάλι στην εξέλιξη της φάσης.

Κάπου εκεί το ματς «έσβησε» και το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους. Αποτέλεσμα που δεν ευνοεί καμία από τις δυο ομάδες.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0

Κίτρινες: Αουγκούστο (ΠΑΟΚ), Παπασταθόπουλος (Ολυμπιακός), Σάστρε (ΠΑΟΚ), Ροντινέι (Ολυμπιακός), Σοάρες (ΠΑΟΚ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου / 4-2-3-1): Κοτάρσκι – Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (70′ Νάσμπεργκ), Ράφα Σοάρες – Αουγκούστο, Ντάντας (71′ Σβαμπ) – Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας (90+1′ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς (71′ Μπράντον) – Ολιβέιρα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ / 4-2-3-1): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Χουάνγκ – Μασούρας (61′ Κανός), Χάμες (80′ Σαμασέκου), Μπιέλ (80′ Ράμον) – Μπακαμπού (75′ Ελ Αραμπί)

Ο ΠΑΟΚ βράβευσε τον Λέο Μάτος για την προσφορά του στην ομάδα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης