Δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες του στη φετινή Super League o Παναθηναϊκός, καθώς, μετά την επικράτηση επί του Πανιωνίου, υποχρεώθηκε σε ήττα με 1-0 σκορ το Σάββατο από την Ξάνθη, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Οι Ακρίτες έφυγαν με το πολύτιμο «τρίποντο» από τη Ριζούπολη (σ.σ.: πραγματοποιήθηκε εκεί ο αγώνας καθώς στο ΟΑΚΑ γίνονται εργασίες για τη βελτίωση του χλοοτάπητα) χάρη σε τέρμα του Φοσέρ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι «πράσινοι» σημείωσαν γκολ στο 29ο λεπτό με τον Ζαχίντ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ που καταλογίστηκε στο ξεκίνημα της φάσης στον Κολοβό, με το ριπλέι πάντως να δείχνει πως ο Έλληνας άσος καλυπτόταν.

Αυτή η φάση αλλά και εκείνη του νικητήριου γκολ της Ξάνθης, στην οποία ο Στάρτζεον μοιάζει να είναι εκτεθειμένος, εξετάστηκαν από το VAR.

Με αυτή τη νίκη η Ξάνθη έφτασε τους 15 βαθμούς στο νέο πρωτάθλημα και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, την ώρα που το «τριφύλλι» έχει μόλις πέντε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε τον έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η φορμαρισμένη ακριτική ομάδα, με σωστή τοποθέτηση μέσα στο γήπεδο και καλή άμυνα κατάφερε στο τέλος να πάρει τη νίκη.

Από την αρχή του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο, κυκλοφορούσε την μπάλα με ταχύτητα, κυρίως από αριστερά, αλλά δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους προς της εστία της Ξάνθης.

Με οργανωτή τον Ζαχίντ η ομάδα του Γιώργου Δώνη πίεσε την άμυνα της ακριτικής ομάδας, αλλά δεν είχε έμπνευση στις επιθέσεις της και με δυσκολία απειλούσε την αστία του Αμπάντ.

Στο 29ο λεπτό ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Ζαχίντ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Κολοβού στο ξεκίνημα της φάσης!

Από την πλευρά της η Ξάνθη έχασε την καλύτερη ευκαιρία στο 53ο λεπτό, όταν ο Ντε Αμορίμ έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό στο τετ α τετ με τον Διούδη, αστοχώντας από εξαιρετική θέση.

Στο 72ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από το 1-0, με τον Περέα να μην σουτάρει καλά από θέση μέσα δεξιά, τη μπάλα να κοντράρει και τον επερχόμενο Ζαχίντ να μην μπορεί να νικήσει τον Άμπαντ που έδιωξε σε κόρνερ!

Στο τέλος η Ξάνθη απείλησε στο 89ο λεπτό, όταν σε αντεπίθεση βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Φοσέρ σούταρε πάνω από την εστία του εξουδετερωμένου Διούδη.

Αυτό που δεν κατάφερε σ’ εκείνο το χρονικό σημείο ο παίκτης της Ξάνθης, το πέτυχε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν σε μια ακόμη αντεπίθεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη, διαμορφώνοντας το 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Πούγγουρας, Σένγκελφελντ, Γιόχανσον, Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηθεοδωρίδης (51′ Περέα), Μπουζούκης (81′ Καμπετσής), Ζαχίντ και Κολοβός (46′ Μακέντα).

Ξάνθης (Ραμίρεθ): Αμπάντ, Ντίρεσταμ, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Σόσα (81′ Φασίδης), Μουλέν (46′ Τεσέιρα), Κοβάσεβιτς, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον, Τερκί και Ρενέλα (59′ Φόσερ).

Πηγή βίντεο: Νovasports

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης