Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 2-1 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» άνοιξε το σκορ στο 11’ με τον Σφιντέρσκι, όμως οι «πράσινοι» ισοφάρισαν στο 16’ με τον Αϊτόρ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 65’ ο Ίνγκασον, ενώ στο 77’ είχε δοκάρι ο Αουγκούστο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με σαφή και ασφυκτική πίεση του Παναθηναϊκού ξεκίνησε το παιχνίδι, όπου οι «πράσινοι» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με επιθετικές αξιώσεις. Ο «Δικέφαλος» σύντομα ισορρόπησε τον αγώνα και στο 11′ άνοιξε το σκορ με τον Κάρολ Σφιντέρσκι, με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Γιαννούλη, γκολ που ελέγχθηκε από το VAR πριν μετρήσει.

Πολύ σύντομα ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε. Στο 16΄ ο Αϊτόρ που έγινε παραλήπτης της μπάλας από την κεφαλιά του Μακέντα, με πλασέ παραβίασε την εστία του Πασχαλάκη που δεν κατάφερε να αποκρούσει.

Στο 18΄ ο Ξενόπουλος επενέβη σωτήρια σε σουτ του Σφιντέρσκι, ενώ στο 39΄ ο Γιαννούλης έσπρωξε τον Αϊτόρ εντός περιοχής σε διεκδίκηση της μπάλας, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αντί για πέναλτι «εισέπραξε» την παρατήρηση του Ούγγρου ρέφερι. Στο 43΄ νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε ο ΠΑΟΚ, όταν σε σέντρα του Τζόλη από δεξιά ο Σφιντέρσκι έκανε πλασέ με προβολή, αλλά ο Ξενόπουλος με έγκαιρη επέμβαση έσωσε την εστία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο ορεξάτος με κινητήριο μοχλό τον Χατζηγιοβάνη, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ άτολμο και με πλήθος λαθών στην μεσαία και αμυντική γραμμή. Στο 52΄ ένα ανάποδο σουτ του Σένκεφελντ έφυγε άουτ, ενώ στο 56′ ο Βιεϊρίνια για τον ΠΑΟΚ κέρδισε κεφαλιά στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο Ξενόπουλος λειτούργησε και πάλι θετικά, ενώ στο 63′ σουτ του Ζίφκοβιτς έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 65′, όμως, ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ, με κεφαλιά του Ίνγκασον μετά από κόρνερ του Μουργκ και μια πρώτη κεφαλιά-ασίστ του Σφιντέρσκι.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές στο παιχνίδι του και στο 77΄ ένα μακρινό δυνατό σουτ του Αουγκούστο εξοστρακίστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Ξενόπουλου. Ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε να απειλεί και στο 85′ πλησίασε στην ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Σάντσες εξουδετέρωθηκε από τον Πασχαλάκη. Όμως, η μεγάλη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε για τον Παναθηναϊκό στο 88΄, όταν από προσωρινή απόκρουση του Πασχαλάκη ο Χατζηγιοβάνης σούταρε άστοχα από καλή θέση.

Το τελικό αποτέλεσμα έδωσε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς στον ΠΑΟΚ, που όμως δεν ικανοποίησε με το παιχνίδι του, αφού μόνο κατά μικρά διαστήματα έπαιξε ποδόσφαιρο αντάξιο των προσδοκιών.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1 (Novasports 1)

Γκολ: 11′ Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ), 16′ Αιτόρ (Παναθηναϊκός), 65′ Ίνγκασον (ΠΑΟΚ)

 

 

 

77′ δοκάρι ο Αουγκούστο

 

Κίτρινες κάρτες: Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Βιεϊρίνια, Σφιντέρσκι, Κρέσπο, Σβαμπ – Αϊτόρ, Μακέντα

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (83′ Κρέσπο), Γιαννούλης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Αουγκούστο (89′ Εσίτι), Μουργκ (72′ Σβαμπ), Τζόλης (89′ Περέιρα), Α.Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (83′ Τσόλακ).

Παναθηναϊκός (Μπόλονι): Ξενόπουλος, Χουανκάρ, Πούγγουρας (82′ Αλεξανδρόπουλος), Σένκεφελντ, Σάντσες (89′ Μπουζούκης), Βέλεθ, Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης, Αϊτόρ (82′ Εμμανουηλίδης), Βιγιαφάνιες (72′ Καρλίτος), Μακέντα (72′ Ιωαννίδης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης