Σκληρή ήττα με 2-0 σκορ από τη Σλάβια Πράγας γνώρισε την Πέμπτη στην «Έντεν Αρένα» ο Παναθηναϊκός, στον πρώτο ευρωπαϊκό του αγώνα, μετά από πέντε χρόνια, σε ένα ματς που αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Μπουκέ.

Ο Γάλλος ρέφερι, σε μία τραβηγμένη απόφαση, απέβαλε στο 40’ τον Παλάσιος με δεύτερη κίτρινη για «θέατρο», αφήνοντας με 10 παίκτες τους «πράσινους», οι οποίοι πλέον καλούνται να ανέβουν ένα… βουνό στη ρεβάνς της Λεωφόρου (11/8, 20:30), για να μην αποχαιρετίσουν από πολύ νωρίς τη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ των νικητών, που αγωνίστηκαν κι αυτοί με 10, μετά την αποβολή του Σάντος στο 51′, τα πέτυχαν οι Στρανζ (45+2′) και Ούσορ (56′).

Kαι μολονότι η διαιτησία του Γάλλου ρέφερι επισκίασε τα πάντα οι «πράσινοι» θα πρέπει στη ρεβάνς να διορθώσουν τις ολιγωρίες που εμφάνισαν στην άμυνα τους, οι οποίες έδωσαν δικαιώματα στους γηπεδούχους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Η Σλάβια προσπάθησε να «χτυπήσει» τον Παναθηναϊκό από τα άκρα στο ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία καλή στιγμή στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα χωρίς ωστόσο να έρθει το γκολ, καθώς οι κεφαλιές των Τραορέ (8′) και Τσερίν (14′) δεν βρήκαν στόχο.

Στο 28′ οι «πράσινοι» απείλησαν εκ νέου με το δυνατό διαγώνιο σουτ μεταξύ μεγάλης περιοχής και πέναλτι του Παλάσιος, ο οποίος είδε τον Μάντους να απομακρύνει την μπάλα με γροθιές.

 

Στο 39ο λεπτό ο Σρανζ έπιασε δυνατό διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι πράσινοι έμειναν με 10 παίκτες, λόγω μίας εξαιρετικά τραβηγμένης απόφασης του Ρούντι Μπουκέ.

Ο Αργεντινός, μετά από τρομερή ενέργεια, μπήκε στην περιοχή, δέχτηκε ένα τάκλιν και έπεσε ενώ ο αμυντικός έκοψε καθαρά τη μπάλα. Ο διαιτητής θεώρησε πως ο Παλάσιος, ο οποίος είχε «κιτρινιστεί» πρώτη φορά νωρίτερα, έκανε θέατρο για να πάρει το πέναλτι και του έβγαλε δεύτερη κίτρινη κάρτα, δείχνοντάς του πρόωρα τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

 

Και σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έμεινε άδικα με 10 παίκτες ήρθε το γκολ της Σλάβια στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου για να κλείσει με τον χειρότερο τρόπο το πρώτο 45λεπτο για την ελληνική ομάδα.

Σε μία φάση διαρκείας μέσα στα καρέ του «τριφυλλιού» μετά από εκτέλεση κόρνερ, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα, με τον Στρανζ να γίνεται αποδέκτης της, παραβιάζοντας την εστία του Μπρινιόλι με ένα σκαστό σουτ.

 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ξεκίνημα του β’ μέρους έκανε δύο αλλαγές, καθώς στο γήπεδο πέρασαν οι Σπόραρ και Βαγιαννίδης, αντί των Ιωαννίδη και Αϊτόρ, ενώ λίγο αργότερα αποκαταστάθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο ματς.

Στο 49′ ο Σλοβένος επιθετικός ανατράπηκε καθαρά από τον Σάντος, ενώ εφορμούσε από τη σέντρα και κάτω μόνος του για να απειλήσει. Ο Μπουκέ με το… ζόρι έδειξε εν τέλει την κόκκινη στον στόπερ της Σλάβια (κι αφού προηγήθηκε ένα δίλεπτο… διαβουλεύσεων), με τις δύο ομάδες να μένουν πλέον με δέκα παίκτες.

Στο 56’ η Σλάβια έφτασε τελικά και σε δεύτερο γκολ, όταν από αδράνεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού ο Ολαγίνκα έφυγε σε τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι. Ο Ιταλός γκολκίπερ «βρήκε» λίγο την μπάλα που χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του, αλλά ο Ούσορ πήρε το… ριμπάουντ και με πλασέ έκανε το 2-0.

 

Τρία λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Βαγιαννίδης πίεσε ψηλά, έκλεψε και αφού άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο, πάτησε περιοχή και σούταρε, με την μπάλα όμως να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μαντούς.

 

Στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα ο Παναθηναϊκός έδειξε αδυναμία στο να κρατήσει την μπάλα, την ώρα που η Σλάβια έκανε διαχείριση του υπέρ της 2-0, προκειμένου να «κλειδώσει» το προβάδισμά της ενόψει της ρεβάνς της Λεωφόρου και το πέτυχε σχετικά εύκολα, έχοντας πάρει πλέον ξεκάθαρο «κεφάλι» για την πρόκριση στα play off.

Σλάβια Πράγας-Παναθηναϊκός 2-0

Γκολ: 45+2′ Στρανζ (Σλάβια), 56′ Ουζόρ (Σλάβια Πράγας)

Κίτρινες: Παλάσιος (Παναθηναϊκός), Ντουντέρα (Σλάβια Πράγας), Πέρεθ (Παναθηναϊκός)

Κόκκινες: 39′ Παλάσιος (Παναθηναϊκός), 51′ Σάντος (Σλάβια Πράγας)

Δοκάρια: 56′ Ολαγίνκα (Σλάβια Πράγας)

Σλάβια Πράγας (Γίντριχ Τρπισόφσκι): Μαντούς, Ντουντέρα, Ούσου, Σάντος, Ντόρλεϊ, Τιλ, Χόλες, Στραντς (72′ Μάζοπουστ), Ολαγίνκα, Τραορέ (88′ Πρόβοντ), Λινγκρ

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σάρλια (88′ Πούγγουρας), Μάγκνουσον, Γκάνεα – Ρουμπέν, Κουρμπέλης (72′ Καμπετσής), Τσέριν – Παλάσιος, Ιωαννίδης (46′ Σπόραρ), Αϊτόρ (46′ Βαγιαννίδης)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης