Η ιταλική Milestone (Ride, MotoGP) ανέλαβε τη μεταφορά της δράσης των πραγματικών παιχνιδιών “Hot Wheels” στις ψηφιακές παιχνιδομηχανές και φαίνεται πως πήρε σοβαρά τον ρόλο που της ανατέθηκε. Με γνώμονα την πραγματική απεικόνιση των αυτοκινήτων σε κλίμακα 1:1, αλλά και με έμφαση στη λεπτομέρεια των μικρών αυτών παιχνιδιών και του περιβάλλοντος, το Hot Wheels Unleashed με την πρώτη ματιά μπορεί εύκολα να κερδίσει τις καρδιές των χρηστών.

Αν είστε φίλοι των arcade racers, μπορείτε να επενδύσετε σε αυτόν τον τίτλο, παρ’ όλο που πιθανόν να υπάρχουν και καλύτερες επιλογές στον χώρο (Mario Kart, Crash Team Racing). Το Hot Wheels Unleashed εκ πρώτης όψεως φαίνεται ως ιδανικό παιχνίδι για σύντομα sessions, με τον απλό χειρισμό του, που βασίζεται πολύ στο drifting και το πέρασμα των στροφών με μια μικρή δόση εμποδίων και power-ups.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τα 66 αρχικά αυτοκινητάκια που είναι φυσικά όλα βασισμένα σε πραγματικά παιχνίδια, είναι αρκετά ικανοποιητικά στον αριθμό τους και την ποικιλία τους, ενώ περισσότερα υπάρχουν και θα προστεθούν και αργότερα με την μορφή DLC (επί πληρωμή). Ξεκινώντας από ένα μόλις απλό αυτοκίνητο, ξεκλειδώνουμε περισσότερα με τα coins που κερδίζουμε στους αγώνες.
 

Στο Hot Wheels Unleashed υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο σε μέγεθος career mode, με τους αγώνες να φαίνονται σαν κουκίδες σε ένα ταμπλό της μορφής επιτραπέζιου παιχνιδιού. Από εκεί ξεκινάμε και σταδιακά ξεκλειδώνουμε διάφορες διακλαδώσεις που εκτός από απλούς αγώνες με την ΑΙ περιέχουν και time trials, μυστικά, αλλά και επιβραβεύσεις. Επίσης για να ολοκληρώσουμε το career, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και 5 boss battles με iconic cars σε απαιτητικότερους και μεγαλύτερης διαρκείας αγώνες.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το career mode περιέχει πολλές δεκάδες τέτοιου είδους αναμετρήσεις και ξεκινά με απλές διαδρομές, ενώ στη συνέχεια, οι πίστες γίνονται πιο περίπλοκες, με παγίδες, επικινδυνοτερες στροφές και μεγαλύτερες σε διάρκεια. Η αντοχή του στον χρόνο είναι παραπάνω από ικανοποιητική, αν σας αρέσει να παίζετε με αντιπάλους, που χειρίζεται το ίδιο το παιχνίδι (AI). Εξαιτίας της μεγάλης διάρκειάς του, μάλλον οι περισσότεροι θα επιλέξουν να ασχοληθούν σε μικρές δόσεις, ενώ υπάρχουν 4 διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Το πρόβλημα στο Unleashed είναι πως δεν είναι σωστά ισορροπημένα αυτά τα επίπεδα δυσκολίας, καθώς το “easy” είναι όντως εύκολο, αλλά στο αμέσως επόμενο επίπεδο (medium), η δυσκολία αυξάνεται κατακόρυφα.

Όποια δυσκολία και να διαλέξετε, τα rewards είναι ίδια και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τα νομίσματα για την αγορά lootboxes, που περιλαμβάνουν “αυτοκινητάκια” και τα γρανάζια για το upgrade αυτών. Όλα τα αυτοκινητάκια έχουν ένα πολύ απλό upgrade system και ο χειρισμός τους είναι παρόμοιος, αν και διαφέρουν ελαφρώς σε 4 κατηγορίες στατιστικών (επιτάχυνση, τελική ταχύτητα, κράτημα και δύναμη φρεναρίσματος).

Το gameplay είναι γρήγορο και το σημαντικότερο είναι να μάθετε να στρίβετε drift-άροντας, με το πλήκτρο του φρεναρίσματος (αριστερή σκανδάλη), χωρίς αν είναι δυνατόν να αγγίξετε τα όρια της πίστας. Με το drifting κερδίζετε ταχύτητα, ενώ γεμίζει και ο μετρητής του boost κάθε αυτοκινήτου που ανεβάζει για λίγα δευτερόλεπτα την τελική ταχύτητα.
 

Είναι ένα κλασικό arcade racing μοντέλο χειρισμού, που πέραν των παραπάνω, περιέχει και jumps μέσα στην πίστα, περιστροφές και δίνει αρκετή έμφαση στα physics, ειδικά όταν το όχημα είναι στον αέρα. Στις καλές στιγμές του το Hot Wheels Unleashed μοιάζει με ένα εντυπωσιακό roller-coaster ταχύτητας και χρωμάτων.

Στο παιχνίδι υπάρχει και split screen mode, αλλά και online races με μέχρι και 12 άτομα, σε πίστες είτε του παιχνιδιού, είτε πίστες, που έχουν δημιουργήσει άλλοι παίκτες online. Το track creator είναι πραγματικά εξαιρετικό και αρκετά βολικό για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν, δημιουργώντας την πίστα των ονείρων τους. Αρχικά διαλέγετε ένα από τα 6 βασικά themes για να τοποθετήσετε την πίστα σας, βασισμένα σε περιβάλλοντα του πραγματικού κόσμου όπως το γκαράζ, το skatepark, το κολέγιο και οι ουρανοξύστες. Για να δώσετε έναν ακόμη πιο προσωπικό τόνο στην πίστα σας μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα 20 modules, όπως ο T-Rex και η αράχνη που πετάει ιστούς όταν περνάτε από κάτω της. Το μόνο παράπονό μας είναι πως δεν μπορούμε να επιλέξουμε και να αξιολογήσουμε τις πίστες που δημιουργούν άλλοι παίκτες και περιορίζονται στο να εμφανίζονται τυχαία στα online races.
 

Παρόλο που αρχικά τα οπτικά ερεθίσματα που μας δίνει το παιχνίδι φαίνονται μονότονα, με τον χρόνο παίζουμε σε όλο και πιο εντυπωσιακές πίστες. Τα γραφικά, ειδικα στις next-gen εκδόσεις φτάνουν σε εξαιρετικά λεπτομερή επίπεδα, τόσο στον σχεδιασμό των αυτοκινήτων, αλλά και του background των αγώνων, που αποτυπώνεται ρεαλιστικά “περνώντας” την ατμόσφαιρα των Hot Wheels στον παίκτη. Όλα τα παραπάνω σε ένα σταθερότατο 60άρι framerate με αρκετά φωτορεαλιστικά περιβάλλοντα. Κρίμα που το soundtrack του παιχνιδιού περιορίζεται σε μέτριας ως και αρκετά χαμηλής ποιότητας κομμάτια, δημιουργημένα στον υπολογιστή.
 

Το Hot Wheels Unleashed είναι ένα arcade racer που θα αγγίξει τους φίλους του brand των Hot Wheels και παρά τον απλό χειρισμό του και την ανισορροπία της δυσκολίας στο career mode, προσφέρει στιγμές ανδρεναλίνης. Απέχει κάπως από άλλα ανταγωνιστικά παιχνίδια του είδους, αλλά έχει το δικό του στυλ που κεντρίζει το ενδιαφέρον, αν ξεπεράσετε τα πρώτα -κάπως πιο βαρετά- races. Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα στους φίλους της σειράς και τον γρήγορων arcade racers.

 

Βαθμολογία

 

Πληροφορίες

Τίτλος: Hot Wheels Unleashed
Διαθέσιμο σε: PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch, PC
Δοκιμάστηκε σε: PS5
Εταιρεία Ανάπτυξης: Milestone S.r.l.
Εκδότρια Εταιρεία: Milestone S.r.l.
Είδος: Racing / Arcade
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 30 Σεπτεμβρίου 2021
Ηλικίες: 3+

 

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες της παρουσίασης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης