Η Nike παρουσίασε το παπούτσι Adapt BB, το πρώτο μπασκετικό sneaker, που μπορεί να δεθεί μόνο του μέσω εφαρμογής στο Android κινητό ή το iPhone σας.

Απλά γλιστρώντας το πόδι σας μέσα στο παπούτσι, θα ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς του, ώστε αυτόματα να στενέψει και να κρατήσει σφιχτά το πόδι σας. Οι κάτοχοι του παπουτσιού μπορούν να ρυθμίσουν την πίεση μέσω κουμπιών ή μέσω της εφαρμογής για κινητά Nike Adapt, η οποία θα επιτρέπει ρύθμιση ξεχωριστά για κάθε παπούτσι, αλλά και αποθήκευση διαφορετικών προτιμήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται στην ουσία για το πρώτο “έξυπνο” παπούτσι, το οποίο μάλιστα θα λαμβάνει και ενημερώσεις για το λογισμικό του, FitAdapt.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, επιλέχθηκε ένα μπασκετικό παπούτσι, εξαιτίας των αλλαγών που περνά ένα πόδι μπασκετμπολίστα. Ένα πόδι μπορεί να μεγαλώσει κατά πολύ κατά τη διάρκεια του αγώνα και τα συμβατικά παπούτσια μπορεί να ξεκινήσουν να χαλαρώνουν ή να αρχίσουν να σφίγγουν πολύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Adapt BB είναι προϊόν πολλών ετών έρευνας και ανάπτυξης. Ξεκίνησε ως “the Mag”, ένα προϊόν που ήταν εξαιρετικά περιορισμένης διαθεσιμότητας και βασιζόταν στα… παπούτσια του McFly της ταινίας του 1989, “Back to the Future Part II”. Εξελίχθηκε στο προϊόν “HyperAdapt 1.0” του 2016, ένα παπούτσι το οποίο κόστιζε 720 δολάρια.

Το νέο Adapt BB κοστίζει παραπάνω από τα πιο ακριβά παπούτσια της εταιρείας, καθώς φτάνει τα 350 δολάρια.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης