Επιμέλεια κειμένου: Κλεάνθης Γρίβας 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ύστερα από μια έντονη συζήτηση, στην οποία πολλοί από τους ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής (συμπεριλαμβανομένων των γιατρών, λοιμωξιολόγων και στατιστικολόγων), αμφισβήτησαν ότι τα δεδομένα της Pfizer δικαιολογούν μια ευρεία διάθεση επιπλέον εμβολίων, τη στιγμή που τα «εμβόλια» εξακολουθούν να προσφέρουν προστασία έναντι σοβαρής νόσησης από την COVID -19, η Επιτροπή του FDA απέρριψε με ψήφους 16 προς 2) το αίτημα της Pfizer χορήγηση του «εμβολίου» της σε υγιείς 16 ετών και άνω

 

By 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Children’s Health Defense Team

17 Σεπτεμβρίου 2021

 

Βίντεο:

https://youtu.be/WFph7-6t34M

https://www.youtube.com/3e3f9ab8-70a1-4e70-8444-bda75b0f7ab9

 

 

 

Μετά από μια έντονη δημόσια συζήτηση που διήρκησε μια μέρα, μια επιτροπή επιστημονικών συμβούλων της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ψήφισαν σήμερα – με 16 προς 2 – εναντίον του αιτήματος για της Pfizer για χορήγηση και τρίτης δόσης του «εμβολίου» της  σε  άτομα 16 ετών και άνω.

 

Κατά την έντονη συζήτηση, η συντριπτική πλειοψηφία των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων της επιτροπής αμφισβήτησαν ότι τα δεδομένα της Pfizer δικαιολογούσαν μια ευρεία διάθεση επιπλέον εμβολίων, τη στιγμή που τα «εμβόλια» εξακολουθούν να προσφέρουν ισχυρή προστασία από σοβαρή ασθένεια COVID-19 και νοσηλεία, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, ανέφεραν οι New York Times .

 

«Δεν είναι σαφές το ότι πρέπει να κάνουν όλοι ενισχυτική δόση, εκτός από ένα υποσύνολο του πληθυσμού που σαφώς θα ήταν σε υψηλό κίνδυνο για σοβαρές ασθένειες», δήλωσε ο Δρ Michael Kurilla, μέλος της επιτροπής και αξιωματούχος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH).

 

Το ζήτημα της έγκρισης ενισχυτικών δόσεων γίνεται όλο και πιο αμφιλεγόμενο, διχάζοντας τους επιστήμονες, εκτός και εντός της FDA, συμπεριλαμβανομένων και δύο επιστημόνων, ηγετικών στελεχών της FDA, που ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι αποχωρούν από την υπηρεσία λόγω της πίεσης που ασκούνταν από τη διοίκηση Μπάιντεν να εγκριθούν οι ενισχυτικές δόσεις παρά την έλλειψη δεδομένων που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

 

Η διοίκηση Μπάιντεν ήλπιζε ότι η FDA θα ενέκρινε την τρίτη λήψη του «εμβολίου» της Pfizer εγκαίρως ώστε να ξεκινήσει την χορήγηση της τρίτης δόσης της Pfizer την επόμενη εβδομάδα.

 

Τον περασμένο μήνα, σε μια ασυνήθιστη κίνηση, ο Μπάιντεν και κορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού υγείας Vicek Murthy, της Επιτρόπου της FDA Δρ Janet Woodcock και της Διευθύντριας των CDC Rochelle Walensky , ανακοίνωσαν δημόσια ότι ένα πρόγραμμα αναμνηστικών δόσεων θα ξεκινήσει την στις 20 Σεπτεμβρίου 2021, πριν η FDA και τα CDC εξετάσουν τα στοιχεία.

 

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2021, οι επιστήμονες του FDA έκφρασαν στην αντίθεσή τους  στην χορήγηση άδειας για τρίτη (αναμνηστική) δόση στο «εμβόλιο» της Pfizer COVID, με έκθεσή τους  που κυκλοφόρησε την προηγούμενη της κρίσιμης ψηφοφορίας της επιτροπής της FDA.

 

Σ’ αυτή την έκθεση των 23 σελίδων, οι αξιωματούχοι της FDA ανέφεραν ότι με βάση την ανάλυσή τους στα δεδομένα που υπέβαλαν η Pfizer και η BioNTech, δεν μπορούσαν ακόμη να δεχθούν το αίτημα των εταιρειών να προτείνουν ενισχυτικές δόσεις για το ευρύ κοινό σε άτομα 16 ετών και άνω.

 

Όπως ανέφερε το The Hill , «η απόφαση της συμβουλευτικής ομάδας δεν είναι δεσμευτική, για την FDA. Αλλά εάν η FDA δεν την αποδεχθεί, θα θέσει σημαντικά ερωτήματα για πολιτικές παρεμβάσεις και θα στρέψει τους επιστήμονες του οργανισμού εναντίον των πολιτικών αξιωματούχων που υπέγραψαν το σχέδιο για τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων».

 

Ο Defender υφίσταται λογοκρισία σε πολλά κοινωνικά κανάλια. Φροντίστε να μείνετε σε επαφή με τις ειδήσεις που έχουν σημασία, εγγραφείτε στις κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας . Είναι δωρεάν .

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης