Στις επενδυτικές προοπτικές που διανοίγονται στον τομέα των λιμένων στην Ελλάδα αναφέρθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στην διάρκεια τοποθέτησης του στην στρογγυλή τράπεζα που διοργάνωσε το οικονομικό φόρουμ Delphi, στην Αθήνα.

Ο κ. Πλακιωτάκης αφού υπογράμμισε ότι τα Ελληνικά λιμάνια, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης αποτελούν κομβικά σημεία που ενώνουν τρεις ηπείρους, την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, επισήμανε πως εκ των πραγμάτων αποτελούν μοχλούς ανάπτυξης τόσο της εθνικής, όσο και της περιφερειακής οικονομίας της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απόφαση μας», είπε, «είναι να κινηθούμε με ταχείς ρυθμούς προς την κατεύθυνση του καθορισμού του μοντέλου εκσυγχρονισμού του κάθε λιμένα ξεχωριστά με βάσει μελέτες βιωσιμότητας που ήδη διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ.

«Στην διαδικασία αυτή», τόνισε, «δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα. Οι μελέτες αυτές θα μας υποδείξουν το ιδανικό μοντέλο ανάπτυξης του κάθε λιμένα ξεχωριστά. Εκτιμώ ότι εντός των επομένων δύο εβδομάδων θα έχουμε στα χέρια μας τις πρώτες μελέτες».

Όσον αφορά τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ο κ. Πλακιωτάκης αφού υπογράμμισε την σπουδαιότητα των επενδύσεων που σχεδιάζονται σε αυτά τα δύο λιμάνια για την εθνική οικονομία της χώρας, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσουν άμεσα τα master plan τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το master plan του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 800 εκατ. Ευρώ, ενώ το αντίστοιχο master plan του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης αφορά σε επενδύσεις ύψους 300 εκατ. Ευρώ.

«Οι επενδύσεις αυτές», τόνισε, «ήδη προχωρούν. Όσον αφορά το λιμάνι του Πειραιά στις 25 Οκτωβρίου αναμένεται η απόφαση της ΕΣΑΛ επί του master plan της ΟΛΠ Α.Ε., ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και το master plan της ΟΛΘ Α.Ε.».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης