Με τη συμμετοχή έξι αγωνιστικών αυτοκινήτων πραγματοποιήθηκε σήμερα ο πρωτοποριακός Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων στην Κάτω Πάφο, ο οποίος διήρκησε για τρεις περίπου ώρες.

Στον αγώνα οι συμμετέχοντες μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών καθώς και ιδιώτες από την όλη την Κύπρο διαγωνίστηκαν σε ανοικτό δρόμο στις περιοχές Γεροσκήπου και Πάφου με ηλιακά οχήματα, που έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει οι ίδιοι.

Τα ηλιακά αυτοκίνητα τερμάτισαν στην πλατεία του Κάστρου, όπου εκπρόσωποι των διαφόρων εμπλεκόμενων φορέων και πολλοί επισκέπτες του λιμανιού της Κάτω Πάφου υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τα πληρώματα και περιεργάζονταν τα ασυνήθιστα αυτά οχήματα.

Ο φετινός αγώνας Ηλιακών Οχημάτων διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με τους Δήμους Πάφου και Γεροσκήπου και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για έναν διαφορετικό αγώνα, καθώς τα οχήματα ενσωματώνουν ηλιακούς συλλέκτες για την κίνηση τους και διαφέρουν από τα συμβατικά οχήματα ως προς τις διαστάσεις, το βάρος και τη μέγιστη ταχύτητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης