Την ώρα που ο Jules Bianchi δίνει το μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του, έπειτα από το τρομακτικό ατύχημα στο GP της Ιαπωνίας, η FIA επιρρίπτει της ευθύνες στον ίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ειδικοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας διερεύνησαν το συμβάν και απεφάνθησαν πως ο Γάλλος οδηγός της Marussia δεν μείωσε επαρκώς την ταχύτητα του μονοθεσίου, παρότι υπήρχαν κίτρινες σημαίες και η πίστα ήταν ολισθηρή.

Επίσης, στην έκθεση που παρέδωσε στην FIA η ειδική επιτροπή, αναφέρετε ότι στο μονοθέσιο του Bianchi δεν λειτούργησε σωστά το σύστημα που απενεργοποιεί το γκάζι και σβήνει τον κινητήρα, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Δεν ξεκαθάρισαν όμως αν αυτό επηρέασε την ταχύτητα πρόσκρουσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με απλά λόγια, η επιτροπή δεν έριξε καμία ευθύνη στο προσωπικό ασφαλείας της πίστας και τον γερανό που υπήρχε στο σημείο.

Θυμίζουμε πως στις 5 Οκτωβρίου, στην πίστα της Suzuka, ο Jules Bianchi τραυματίστηκε σοβαρά όταν χτύπησε με το μονοθέσιο του πάνω στον γερανό που είχε πάει για να ρυμουλκήσει το μονοθέσιο του Sutil. O Γάλλος υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νίκαιας, στην πατρίδα του.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης