Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Άσσεν της Ολλανδίας και συγκεκριμένα σε αγώνα του πρωταθλήματος Moriwaki 250 Junior Cup ανέβηκε ο 14χρονος Νότης Παπαπαύλου. O Έλληνας οδηγός πραγματοποίησε άψογο αγώνα στη βρεγμένη πίστα, έδωσε μάχες και τελικά δημιούργησε διαφορά 9 δευτερολέπτων από τους αντιπάλους του για να πάρει την πρώτη νίκη του σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Να θυμίσουμε ότι το Moriwaki 250 Junior Cup είναι ένας θεσμός στον οποίο φέτος συμμετέχουν 26 οδηγοί από 13 χώρες του κόσμου, σε 8 αγωνιστικές συναντήσεις σε 5 διαφορετικές χώρες, με 13 σκέλη αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 14χρονος Έλληνας Νότης Παπαπαύλου στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου…

Ο “Notis” παίρνει συμβουλές από τον μηχανικό του Βαγγέλη Ζαφειρούλη…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ικανοποίηση…

Παράλληλα με αγώνα SBK…
Ο συγκεκριμένος 2ος γύρος του πρωταθλήματος διεξήχθη παράλληλα με  αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος SBK, στη θρυλική ολλανδική πίστα, την παλιότερη στον κόσμο που φιλοξενεί MotoGP. Στις κατατακτήριες δοκιμές ο Νότης πήρε την 3η θέση, χάνοντας την pole position μόλις στα τελευταία λεπτά. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο έλληνας αναβάτης είχε κάνει μόλις 11 γύρους στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, ενώ οι δοκιμές του Σαββάτου είχαν ακυρωθεί.


Πώς έφτασε στη νίκη

Μόλις έσβησε το κόκκινο φως της εκκίνησης ο Έλληνας οδηγός αν και ξεκίνησε καλά, έχασε κάποιες θέσεις, τη στιγμή που ο Ολλανδός Sander Kroeze πήρε την πρωτοπορία, για να πέσει όμως στον δεύτερο γύρο. Ο Παπαπαύλου πέρασε τότε τον Ιταλό Matteo Novali που συνέχισε να τον πιέζει και άλλαξε την πρώτη θέση μαζί του αρκετές φορές, πριν κάνει μια μικρή διαφορά. Στον 5ο γύρο ο Ιταλός έπεσε και ο Ολλανδός Swen Grevik προσπάθησε να ακολουθήσει τον συμπατριώτη μας που όμως με αλάνθαστη οδήγηση – παρά το ότι ήταν η πρώτη φορά από το 2010 που οδηγούσε στο βρεγμένο – δημιούργησε διαφορά ασφαλείας και έφτασε 9 δευτερόλεπτα νωρίτερα από όλους στον τερματισμό. Πίσω του, ο Ελβετός Marcel Brenner κέρδισε τη μάχη για το δεύτερο σκαλί του βάθρου, με τον Ολλανδό Vasco van der Valk να παίρνει την τρίτη θέση από τον Grevink.

Μερικοί από τους υποστηρικτές του Νότη…

Να σημειώσουμε ότι την προσπάθεια του Έλληνα και πολλά υποσχόμενου αναβάτη Νότη Παπαπαύλου, στηρίζει το zougla.gr. Η συνέχεια θα δοθεί στις 15 Ιουνίου στην Γερμανία.

Ακούστε τον Εθνικό Ύμνο  

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης