Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Το ολλανδικό grand prix, όπως είπαμε και χτες, δεν ευνοεί τόσο τις τελικές, όσο την τεχνική των αναβατών στο «στρίβειν».  Οι σημερινές κατατακτήριες μπορούμε να πούμε πως επιβεβαιώνουν απόλυτα τη σκέψη μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον λένε Marquez και το χόμπι του είναι οι pole positions. Συγκεκριμένα είναι η 75η στη λίστα για τον ισπανό πολυπρωταθληττή που στα χρονόμετρα δύσκολο βρίσκει αντίπαλο. Κοντά του –πολύ κοντά όμως-χρονικά ο Cal Crutchlow που με τη σειρά του έχει εξίσου χρονικά «κολλητά» το Valentino Rossi. Για να καταλάβετε πόσο έντονος προβλέπεται ο αυριανός αγώνας, ακόμα και ο 4ος στην αυριανή σχάρα εκκίνησης, Andrea Dovizioso, είναι κάτω από 0.1 δευτερόλεπτο κοντά στον 1ο Marc Marquez!
Η συνέχεια της 2ης σειράς έχει τόνους του μπλέ, αφενός με την Suzuki του Alex Rins, αφετέρου με τη Yamaha του Maverick Viniales που τον ακολουθεί στην 6η θέση.  Η 3η σειρά θα έχει αύριο πρώτο τον Aleix Espargaro, με δίπλα τους Zarco και Iannone όπου αμφότεροι με κίνητρα ιδιαζόντως .. «εγωιστικά» θα κυνηγήσουν το κάτι παραπάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 12άδα του Q2 ξεκινά με την GP18 του Jorge Lorenzo που ίσως μας ξανακάνει την έκπληξη με μια καλή εκκίνηση, ειδάλλως θα έχει πολλή δουλειά. Αντίστοιχα πολλή δουλειά θα έχει και ο Danillo Petrucci σε μια πίστα που γενικά του «πάει», ξεκινώντας 11ος . Το σκηνικό των ταχύτερων 12 ολοκληρώνει ο Alvaro Bautista, ενώ αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων μπορείτε να δείτε εδώ.

Προγνωστικά 

Rossi, Petrucci και Marquez πέρυσι, Dovizioso, Petrucci και Rossi πρόπερσι. Έτσι με αυτό το αυθαίρετο σχετικά κριτήριο έχουμε ένα μικρό μοτίβο που επαναλμβάνεται. Ναι, τους Rossi και Petrucci. Κρατάμε λοιπόν θεωρητικά στο αυριανό βάθρο τον «Γιατρό». Ο Petrucci θα πρέπει να ποντάρει σε καλή εκκίνηση, πτώσεις άλλων αναβατών ή απλά να γίνει λίγο … «εργάτης» αν επιθυμεί βάθρο. Τέλος, μας είναι αδύνατο να μην έχουμε νοερά στην κορυφή και το «μυρμήγκι» αλλά και τον Andrea Dovizioso που αν μη τι άλλο κάπως πρέπει να σπάσει την ατυχία των τελευταίων αγώνων του.

Αύριο στις 15.00 ώρα Ελλάδος θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει για τα καλά το τοπίο των εικασιών, με σχεδόν σίγουρο νικητή το θέαμα! 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης