Του Λουκά Παπαλάμπρου

Σπορ, πολυτελής, προηγμένη τεχνολογικά, απολαυστική οδηγικά και ξεχωριστή. Η καινούρια Σειρά 4 Coupe παρουσιάστηκε επίσημα από τη βαυαρική φίρμα, με την ιδιαίτερη μάσκα της να βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο των συζητήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σπορ εκδοχή της 3άρας δεν έχει καμία σχέση με την προκάτοχό της. Αυτό το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την αρχή, είναι μεγαλύτερο σε μήκος (4.768 χλστ), πιο φαρδύ (1.852 χλστ.), ελαφρώς πιο ψηλό (1.383 χλστ.) και αρκετά πιο αεροδυναμικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εμπρός τμήμα με την τεράστια, κάθετα διατεταγμένη μάσκα «νεφρών» και την πινακίδα στη μέση είναι αυτό που κάνει τη διαφορά όσον αφορά στο design. Προβολείς full LED τοποθετούνται στάνταρ, ενώ το προηγμένο σύστημα «Adaptive LED Headlight» διατίθεται προαιρετικά. Το πίσω μέρος του αμαξώματος και το πλαϊνό προσδίδουν μια κομψότητα κι έναν δυναμισμό, χάρη στην απέριττη αισθητική, τις ακριβείς επιφάνειες και την απουσία περιττών στοιχείων εντυπωσιασμού.

Ανοίγοντας τις πόρτες αντικρίζεις ένα premium περιβάλλον υψηλής αισθητικής. Η διάταξη του ψηφιακού cockpit είναι ξεκάθαρα οδηγοκεντρική, τα σπορ καθίσματα με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα αναδεικνύουν το σπορ προφίλ του αυτοκινήτου, ενώ πίσω μπορούν να φιλοξενηθούν δύο ενήλικες επιβάτες.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης του σαλονιού του οχήματος σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Η BMW προσφέρει από Sensatec και Individual Merino επενδύσεις, έως ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα, έως πακέτο αποθηκευτικών χώρων (Storage package), βοηθητικό σύστημα θέρμανσης, εσωτερικό φωτισμό με «Welcome Light Carpet» και ανακλινόμενη/συρόμενη οροφή. 

Φυσικά, η φαρέτρα ασφαλείας της Σειράς 4 Coupé είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως αυτό της προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης (front collision warning) με παρέμβαση πέδησης (brake intervention), του «Steering & Lane Control Assistant» με «Active Navigation» που χρησιμοποιεί δεδομένα πλοήγησης για την ανίχνευση απαραίτητων αλλαγών λωρίδας και της υποβοήθησης παρκαρίσματος.

Οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες συνδεσιμότητας, δύο θύρες USB για μεταφορά δεδομένων και διεπαφή WiFi, μία ενσωματωμένη κάρτα SIM με συνδεσιμότητα 4G LTE και φυσικά ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Το μοντέλο θα λανσαριστεί στην αγορά τον Οκτώβριο. Αρχικά θα είναι διαθέσιμο με δύο τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και έναν diesel στις εκδόσεις 420i Coupe (184 ίπποι), 430i Coupe (258 ίπποι) και 420d Coupe (190 ίπποι). Τον Μάρτιο του 2021, στην γκάμα θα προστεθούν νέα ισχυρότερα σύνολα.

Κατά την έναρξη της εμπορικής πορείας θα δούμε και την έκδοση M440i xDrive Coupé με τον 3.0 Twin Power Turbo. Το μοτέρ συνδυάζεται με mild hybrid σύστημα, αποδίδει 374 ίππους και 500 Nm ροπής, καταναλώνει σε μεικτό κύκλο από 6,8 έως 7,1 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ. και εκπέμπει 115-163 γρ./χλμ. 

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων με shift paddles στο τιμόνι και λειτουργία Sprint για πιο δυναμικές επιταχύνσεις και γρήγορες προσπεράσεις.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι, εκτός από το πακέτο M Sport, η 4άρα Coupe θα προσφέρεται και με το M Sport Pro περιλαμβάνοντας επιπλέον στοιχεία, όπως carbon διακοσμητικά, ζάντες 19 ιντσών, πίσω αεροτομή, σπορ ήχο στην καμπίνα και ηχοσύστημα Harman Kardon surround.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης