Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η αυτόνομη πλέον μάρκα υψηλών επιδόσεων της Seat παρουσίασε το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της γκάμας της, το οποίο θα λανσαριστεί στις αγορές της Ευρώπης μέσα στο 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την έκδοση παραγωγής του el-Born που είχαμε δει πέρυσι. Το όχημα σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από την ισπανική φίρμα, προβάλλοντας την υψηλή αισθητική, την ποιότητα, τις προηγμένες τεχνολογίες και τις high-tech υπηρεσίες.

H Cupra δεν έκανε αναφορά στο ηλεκτρικό σύνολο – λογικά φέρει αυτό του VW ID.3 με τους 204 ίππους – παρά μόνο ότι μπορεί να κινηθεί για 500 χιλιόμετρα με μία φόρτιση χάρη στην υψηλής απόδοσης μπαταρία των 77kWh. Μέσω ταχυφορτιστή λαμβάνει ενέργεια για 260 χλμ. σε 30 λεπτά της ώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιταχύνει από στάση στα 50 χλμ./ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και διαθέτει τη νέα γενιά του συστήματος Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport), προσφέροντας ακόμη πιο δυναμική οδική συμπεριφορά.

Το εσωτερικό έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώσει τη φιλοσοφία ποιότητας και επιδόσεων της Cupra. Ξεχωρίζουν τα sport καθίσματα, το νέο εντυπωσιακό τιμόνι με τα μπουτόν «Drive Profile Selection» και «mode buttons», ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η μεγάλη οθόνη αφής και το Head-up Display επαυξημένης πραγματικότητας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη βιωσιμότητα του el-Born, με τους Ισπανούς να χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα υλικά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Το εμπνευσμένο EV μοντέλο της Cupra θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στο Zwickau της Γερμανίας.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης