Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Gran Coupe της βαυαρικής φίρμας είναι έτοιμο για την παγκόσμια πρεμιέρα. Το αυτοκίνητο θα αποκαλυφθεί επίσημα αύριο, Τετάρτη 17 Μαρτίου, με την BMW να κάνει λόγο για το πιο συναρπαστικό μοντέλο της γκάμας της, μετά τις M3 και M4. Η αυτονομία αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ολοκαίνουρια i4 ενσαρκώνει όλα όσα συμβολίζει η BMW και παράλληλα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Διακρίνεται για την άμεση απόκριση, την ελεγχόμενη συμπεριφορά, τις συναρπαστικές επιδόσεις στις στροφές, τη βελτιστοποιημένη ελκτική πρόσφυση σε όλες τις καιρικές και οδικές συνθήκες και την ισορροπημένη οδηγική άνεση.

Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, με την κορυφαία να αποδίδει 530 ίππους και 813 Nm ροπής. Οι επιταχύνσεις αναμένονται «καυτές», με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται σε μόλις 4 δευτερόλεπτα.

Χάρη στην μπαταρία χωρητικότητας 80 kWh προσφέρει αυτονομία έως 600 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Αυτό σημαίνει πως η i4 μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις με εξαιρετική ακρίβεια και κυρίως χωρίς να εκπέμπει ούτε έναν ρύπο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της BMW θα κατασκευάζεται στο κεντρικό εργοστάσιο του Μονάχου, με την παραγωγή να ξεκινά μέσα στο 2021.

 

530 ίπποι και αυτονομία 600 χιλιομέτρων για τη BMW i4

Μέχρι το 2030 η BMW θα έχει πουλήσει 7 εκατ. εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης