Του Λουκά Παπαλάμπρου

Είναι το αυτοκίνητο που κλείνει έναν σπουδαίο κύκλο στην ιστορία της περιβόητης βρετανικής φίρμας. Το τελευταίο μοντέλο της γκάμας που εφοδιάζεται με παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μετά την Emira τίποτα δεν θα είναι το ίδιο για τη Lotus, καθώς όλα τα επόμενα οχήματα θα εξηλεκτριστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Emira ανήκει στα sport cars. Περιγράφεται ως ένα αυθεντικό αυτοκίνητο υψηλών συγκινήσεων, το οποίο αντικαθιστά ουσιαστικά τις Elise και Exige. Βασίζεται στην ολοκαίνουρια αλουμινένια πλατφόρμα «Sports Elemental», φέρει τον κινητήρα στο κέντρο του αμαξώματος και έχει βάρος μόλις 1.405 κιλά στη βασική έκδοση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από 360 έως 400 ίππους

Το μοντέλο θα λανσαριστεί την άνοιξη του 2022, αρχικά στην έκδοση «Launch Edition», λαμβάνοντας κίνηση από τον V6 3,5 λίτρων κινητήρα της Toyota. Από το καλοκαίρι του ίδιου έτους θα είναι διαθέσιμο και με το Έχει μήκος 4.412 χλστ., πλάτος 1.895 χλστ. και ύψος 1.225 χλστ.πολυβραβευμένο μηχανικό σύνολο της Mercedes-AMG. Συγκεκριμένα, τον 2.0 turbo που φοράει η A45 AMG, τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο δίλιτρο της ιστορίας με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο. 

Η Lotus δεν αποκάλυψε στοιχεία σχετικά με την ισχύ και τις επιδόσεις, παρά μόνο ότι η απόδοση κυμαίνεται από 360 έως 400 ίππους, τα 0-100 θα επιτυγχάνονται σε περίπου 4,5 δευτερόλεπτα στην ισχυρότερη εκδοχή και η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 290 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά στο design, ακολουθεί τη φιλοσοφία της Evija, διαθέτοντας σμιλευμένες επιφάνειες με δυναμικές γραμμές. Η προσέγγιση είναι σαφώς πιο premium, με υψηλής ποιότητας υλικά.

Στην καμπίνα τη διαφορά κάνουν το τιμόνι από alcantara με τις κίτρινες ή πορτοκαλί γραμμές και ο μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών. Στο κέντρο της κονσόλας έχει τοποθετηθεί μια επιπλέον οθόνη 10,25΄΄ που ενσωματώνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Οδηγός και συνοδηγός απολαμβάνουν την άνεση και τη στήριξη των σπορ καθισμάτων που ρυθμίζονται σε 4 ή 12 θέσεις ανάλογα την έκδοση. Για τις αποσκευές υπάρχουν δύο αποθηκευτικοί χώροι -εμπρός και πίσω- 151 και 208 λίτρων αντίστοιχα και αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα.

Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, ακόμη και Launch Control για άριστες επιταχύνσεις.

Όσο για την τιμή, στη Βρετανία θα ξεκινά λίγο πάνω από τα 70.000 ευρώ, με τη Lotus να στοχεύει στην παραγωγή 4.800 μονάδων ετησίως.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί όλα τα μοντέλα της Lotus αρχίζουν από το γράμμα E;

Η Lotus ετοιμάζει και ηλεκτρικό SUV!

Τέλος εποχής για τις Lotus Elise και Exige με ειδικές εκδόσεις

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης