Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην ιστορία της βρετανικής φίρμας βρίσκεται ήδη στη χώρα μας και είναι διαθέσιμο προς παραγγελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική εισαγωγική εταιρεία ανακοίνωσε τις τιμές και τα επίπεδα εξοπλισμού της εντυπωσιακής i-Pace, του πιο προηγμένου τεχνολογικά και σύγχρονου αισθητικά αυτοκινήτου στην γκάμα της Jaguar.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών εξοπλιστικών εκδόσεων (S, SE, HSE), με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα 83.495 ευρώ. Η έκδοση SE κοστίζει 91.880€ και η πλουσιότερη 98.265€. Επίσης, υπάρχει και η συλλεκτική First Edition με τα εξατομικευμένα στοιχεία, η οποία πωλείται έναντι του ποσού των 109.118€.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η i-Pace τοποθετείται ανάμεσα στα E-Pace και F-Pace, αν και το μήκος του αμαξώματος (4.682 χλστ.) πλησιάζει αυτό του μεγάλου SUV. Τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 400 ίππων και 696 Nm ροπής, που λαμβάνουν ενέργεια από μία υδρόψυκτη μπαταρία χωρητικότητας 90 kWh.

Η αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες αγγίζει τα 480 χιλιόμετρα, με την μπαταρία να φορτίζει σε ποσοστό 80% σε μόλις 40 λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή 100 kW και σε 90 λεπτά από σταθερό σταθμό των 50 kW. Για να γεμίσει πλήρως από το σπίτι με χρήση wallbox 7 kW, απαιτούνται περισσότερες από 10 ώρες.

Εντυπωσιακή είναι η εικόνα του εσωτερικού, με τις δύο οθόνες αφής του συστήματος «InControl Touch Pro Duo» στην κεντρική κονσόλα να προέρχονται από τα νέα Range Rover. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων προβάλλει κάθε πληροφορία στον οδηγό, με τα σπορ καθίσματα να προσφέρουν άριστη στήριξη στους επιβάτες. Πίσω μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση δύο ενήλικες, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 656 λίτρων. Φυσικά, η εταιρεία έχει προικίσει το νέο της crossover με κάθε σύστημα υποβοήθησης του οδηγού και high-tech τεχνολογίες.

Σύμφωνα με την Jaguar, η κατανομή βάρους της i-Pace είναι στο 50:50 και ο αεροδυναμικός συντελεστής του αυτοκινήτου 0,29 Cd. Για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται κάτι περισσότερο από 4 δευτερόλεπτα, με την οδική συμπεριφορά του οχήματος να έχει σπορ φιλοσοφία.

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά της i-Pace

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης