Εκτός προγράμματος από το πρωτάθλημα του 2017 θα μείνει το γερμανικό Grand Prix, αν οι διοργανωτές δεν αλλάξουν άμεσα συμπεριφορά, όπως διεμήνυσε το μεγάλο αφεντικό της Formula 1.

Ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στο κορυφαίο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι ενοχλημένος από την αδιαφορία των Γερμανών και την απροθυμία τους να πληρώσουν το ποσό που απαιτείται για το δικαίωμα διεξαγωγής του αγώνα. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως είτε θα κάνουν ότι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, είτε θα βγουν από το καλεντάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πραγματικά παράξενο. Δεν ξέρω τι άλλο θέλουν. Έχουν επιτυχημένους οδηγούς σαν χώρα και μια πρωταθλήτρια ομάδα. Ίσως, δεν τους νοιάζει η F1. Στον τελευταίο γερμανικό αγώνα οι εξέδρες ήταν μισογεμάτες. Την ίδια στιγμή, άλλες χώρες που δεν έχουν Mercedes και Rosberg, προσελκύουν τους διπλάσιους θεατές. Επίσης, τους έχουμε μειώσει τα χρήματα για τη διεξαγωγή, αλλά λένε δεν μπορούν να πληρώσουν. Είναι ανέντιμο να δίνουν λιγότερα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πίστες. Όλοι πρέπει να δίνουν τα ίδια χρήματα», δήλωσε ο Bernie Ecclestone.

Είναι γνωστό πως ο 86χρονος Βρετανός διαπραγματεύεται πολύ σκληρά και δεν θα διστάσει να τους πετάξει έξω από το πρωτάθλημα του 2017. Το Χόκενχαϊμ περιλαμβάνεται στο επόμενο καλεντάρι, αλλά αυτό είναι προσωρινό. Οπότε, αν οι Γερμανοί δεν ανταποκριθούν, κινδυνεύουν με αποχώρηση, όπως το 2015.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης