Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Ευρύχου της Κύπρου. Δύο αεροσκάφη από την Ελλάδα και τρία από το Ισραήλ συνδράμουν τις κυπριακές δυνάμεις. Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, ενώ το πρωί ξεκίνησαν εκ νέου οι πτήσεις των αεροπλάνων που μεταφέρουν νερό από τη θάλασσα.

Ελλάδα και Ισραήλ έστειλαν εναέρια μέσα για την κατάσβεση του πύρινου μετώπουΔύο δασοπυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στο μέτωπο που μαίνεται στην περιοχή Άγιος Θεόδωρος. Ο ένας εκ των δύο σκοτώθηκε ακαριαία από την ανατροπή του πυροσβεστικού οχήματος σε δύσβατη περιοχή και λίγες ώρες αργότερα εξέπνευσε και ο δεύτερος ο οποίος επέβαινε στο ίδιο όχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη πυρκαγιά στο χωριό μαίνεται από την Κυριακή και οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες. Όπως έγινε γνωστό, τη Δευτέρα άλλα δύο Super Puma πέταξαν από την Ελλάδα προς την Κύπρο προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης. Πληροφορίες ανέφεραν επίσης πως εκκενώθηκαν μοναστήρια.

Κυπριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας πως κάτοικοι της περιοχής Νικηταρίου – Ασίνου έκαναν δραματική έκκληση. Μαρτυρίες έκαναν λόγο για στροφή της πυρκαγιάς προς Ασίνου και οι κάτοικοι ζητούσαν άμεση βοήθεια. Πάντως οι αρχές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την περιοχή Νικηταρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέτωπα της φωτιάς σύμφωνα με πληροφορίες είναι τρία. Κοντά στα χωριά Σπήλια, Καννάβια και Αγία Ειρήνη. Στο μεταξύ, τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς που μαίνεται στη Κύπρο (περιοχή Σολέας) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Επί του εδάφους επιχειρούν σαράντα πυροσβεστικά οχήματα και μεγάλος αριθμός αντρών της πυροσβεστικής, του τμήματος Δασών και της Πολιτικής Άμυνας.

Ο Κύπριος πρόεδρος, συμμετείχε σε σύσκεψη για την εξέταση της κατάστασης από κοινού με τον υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο.

Ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για ανεπανόρθωτη ζημιά από την πυρκαγιά και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον χαμό των δύο δασοπυροσβεστών. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης