Στα ίχνη του βασικού υπόπτου για τη δολοφονία του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλου, της συζύγου του Έιμι, τους δεκάχρονου γιου τους και μίας οικιακής βοηθού τους, έφτασε αργά χθες το βράδυ η αστυνομία στην Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον 34χρονο Ντάρον Ντίλον Ουίντ, ο οποίος όπως είχε αποκαλυφθεί είχε εργαστεί στην εταιρεία κατασκευής υλικών οικοδομών του Σαββόπουλου American Iron Works.

Ο δράστης ή οι δράστες είχαν κρατήσει ομήρους τα θύματα, τα είχαν δέσει και τα είχαν κακοποιήσει προτού βάλουν φωτιά στο σπίτιΗ Μητροπολιτική Αστυνομία στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ένα ύποπτος για τα ειδεχθή εγκλήματα συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ανακοίνωσαν οι αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πτώματα των τεσσάρων είχαν βρεθεί μέσα στην πολυτελή έπαυλη της οικογένειας σε μία εύπορη συνοικία της Ουάσινγκτον, κοντά στην επίσημη κατοικία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν, έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι του Σαββόπουλου, την οποία η αστυνομία χαρακτήρισε «εξαιρετικά ύποπτη».

Νωρίτερα χθες Πέμπτη, η αρχηγός της αστυνομίας Κάθι Λάνιερ γνωστοποίησε ότι υπήρχαν πληροφορίες πως ο ύποπτος βρισκόταν στο Μπρούκλιν. Η Λάνιερ είπε ότι η αστυνομία δεν αποκλείει πάντως το ενδεχόμενο στις δολοφονίες να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

Ο δράστης ή οι δράστες είχαν κρατήσει ομήρους τα θύματα, τα είχαν δέσει και τα είχαν κακοποιήσει προτού βάλουν φωτιά στο σπίτι.

Η Porsche του Σαββόπουλου, η οποία είχε κλαπεί, βρέθηκε εγκαταλελειμμένη και καμένη στην κομητεία Πρις Τζορτζ του Μέριλαντ, έξω από την Ουάσινγκτον.

Όπως έγραψε χθες η Washington Post, ο ύποπτος αναγνωρίστηκε χάρη στα ίχνη του DNA του που εντόπισαν οι αρχές στα υπολείμματα μίας πίτσας, την οποία με απόλυτη ψυχραιμία φαίνεται πως παρήγγειλε κατά τη διάρκεια της ομηρείας.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Ντάρον Ντίλον Ουίντ σε ηλικία 20 ετών κατατάχθηκε στους πεζοναύτες, ωστόσο έφυγε από το σώμα μόλις πέντε εβδομάδες μετά τη βασική εκπαίδευση. Έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο, στο οποίο καταγράφονται κλοπές, επιθέσεις και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Το έγκλημα

Το βράδυ της 13ης Μαΐου άγνωστος ή άγνωστοι εισέβαλαν στην πολυτελή κατοικία του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλου.

Όπως έγινε γνωστό, ο επιχειρηματίας, η σύζυγός του, ο γιος τους και μια οικονόμος υπέστησαν βασανιστήρια για αρκετές ώρες και μαχαιρώθηκαν. Ο δράστης ή οι δράστες στη συνέχεια έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη του. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, οι τρεις ενήλικες βρέθηκαν δεμένοι, με τραύματα από μαχαίρι ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα, καθώς και με εκτεταμένα εγκαύματα. Εικάζεται ότι ο θάνατός τους επήλθε πριν από την πυρκαγιά. Το παιδί βρέθηκε επίσης μαχαιρωμένο στο κρεβάτι του, ενώ έφερε και αυτό εγκαύματα.

Κατά τη διάρκεια της ομηρείας των θυμάτων προσωπικός βοηθός του Σαββόπουλου άφησε στο σπίτι 40.000 δολάρια σε μετρητά. Τα λεφτά εικάζεται ότι θα αποδίδονταν στον βασικό ύποπτο, ο οποίος ήθελε να ανοίξει ένα κέντρο πολεμικών τεχνών.

Το αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο οι αμερικανικές αρχές χαρακτηρίζουν ως μυστήριο, αποκαλύφτηκε όταν γείτονες της οικογένειας ειδοποίησαν την αστυνομία και την Πυροσβεστική βλέποντας φλόγες να βγαίνουν από την πολυτελή της οικία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές έχουν ρίξει μεγάλο βάρος σε ένα βίντεο που εξασφάλισαν από κάμερες ασφαλείας και στο οποίο φαίνεται ένας άνδρας να κινείται ύποπτα στο πίσω μέρος του σπιτιού.

Η αστυνομία, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, έφτασε στα ίχνη του δράστη, μέσω του κινητού τηλεφώνου της κοπέλας του που μένει στο Μπρούκλιν.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης