Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Πεταλιού
Φωτογραφίες – video: Χάρης Γκίκας

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν εντός 15 λεπτών στα βόρεια προάστια. Κηφισιά, Βριλήσσια, Μελίσσια, Νέα Ερυθραία και Μαρούσι «πνίγηκαν» μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς στην ευρύτερη περιοχή ξέσπασε νεροποντή. Σε αυτοσχέδιο πάρκινγκ επί της συμβολής της οδού Σωρού και της λεωφόρου Κηφισίας δεκάδες αυτοκίνητα έγιναν ένας σωρός, καθώς βρέθηκαν το ένα πάνω στο άλλο, γεμάτα λάσπη και νερά.Μικροί χείμαρροι με φερτά υλικά δημιουργήθηκαν στους δρόμους

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Καραμέρο, περί τα 200 οχήματα βρίσκονταν στο σημείο και παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καραμέρος ενημέρωσε ότι έχουν γίνει έρευνες και δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Αμαρουσίου που είχε διακοπεί αποκαταστάθηκε λίγα λεπτά πριν τις 17.00.


Oι εικόνες μιλούν από μόνες τους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δήλωση ιδιοκτήτη αυτοκινήτου που είχε το όχημά του στο πάρκινγκ:

Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 200 κλήσεις. Οι πυροσβέστες προχώρησαν στον απεγκλωβισμό ηλικιωμένης στα Μελίσσια στην οδό Ολύμπου και Δωδεκανήσου. Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της και έχει μεταφερθεί με ασφαλές σημείο. 

Τμήματα του οδικού δικτύου σε Κηφισιά, Πεντέλη, Χαλάνδρι και Βριλήσσια έκλεισαν λόγω πλημμυρικών φαινομένων, ενώ η κίνηση των οχημάτων είτε γινόταν με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες είτε διακόπηκε πλήρως.

Μικροί χείμαρροι με φερτά υλικά δημιουργήθηκαν στους δρόμους, οι οποίοι μετατράπηκαν εντός ολίγων λεπτών σε ποτάμια. 

Ισχυρές βροχοπτώσεις έως την Παρασκευή

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται αυτήν την ώρα στην Αττική. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Αντώνη Λάλο, η ΕΜΥ είχε ενημερώσει από χθες με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την αλλαγή των καιρικών συνθηκών τις επόμενες ώρες.

Μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στο zougla.gr ο κ. Λάλος ανέφερε ότι «βροχές θα έχουμε σε όλη τη χώρα», προσθέτοντας πως «στην Αττική θα βρέξει πολύ».

Ακούστε αναλυτικά τι είπε στο zougla.gr ο κ. Λάλος:


Γ. Πατούλης: Αποκλειστικά υπεύθυνη για τη σημερινή πλημμύρα στο Μαρούσι η Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής είναι «αποκλειστικά υπεύθυνη» για τη σημερινή πλημμύρα στο Μαρούσι, δηλώνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης. «Για τις υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, αυτό των κ.κ. Δούρου και Καραμέρου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή δήλωση του.
Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, εδώ και μήνες βρίσκονται στα συρτάρια της Περιφέρειας οι μελέτες που κατέθεσε ο Δήμος Αμαρουσίου για τη χρηματοδότηση του έργου της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς. Αντίθετα τονίζει , «διαρκώς η Περιφέρεια καθυστερεί την έγκρισή τους, ενώ ζητά και πρόσθετες μελέτες που δεν είναι υποχρέωση του Δήμου να τις καταθέσει». Ο κ.Πατούλης καλεί τη Διοίκηση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει «επιτέλους το έργο για να μη ζήσουμε στο Μαρούσι ημέρες Μάνδρας και πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης