Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Αθάνατο ελληνικό δαιμόνιο… Στην οικειοποίηση της παραλίας αποφάσισαν να προβούν κατασκηνωτές στην παραλία του Πλαταμώνα, στη Σκοτίνα, ακριβώς κάτω από το γνωστό κάστρο, σε ένα πολύ δημοφιλές σημείο που προτιμάται και φιλοξενεί χιλιάδες Έλληνες και ξένους κάθε χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι σκέφτηκαν οι «έξυπνοι» κατασκηνωτές προκειμένου να έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους μπροστά ακριβώς από τη θάλασσα, στην υπέροχη παραλία; Να τσιμεντώσουν τις ομπρέλες τους και να κλειδώσουν με λουκέτα και αλυσίδες τις ξαπλώστρες τους, ακόμα και τραπέζια, προκειμένου να μην μπορεί άλλος να τις χρησιμοποιήσει, παρά μόνο οι ίδιοι, εξασφαλίζοντας έτσι την «καλύτερη θέση» για όλη τη διάρκεια των διακοπών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φαινόμενο παρατηρείται όχι μόνο εφέτος, αλλά τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα δεν αφορά σε μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά σε τουλάχιστον 200 «κατασκευές» κατά μήκος της παραλίας! Ωστόσο, από τις ιδιότυπες αυτές κατασκευές ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμού, ειδικά για τους νυχτερινούς επισκέπτες της παραλίας.


Το φαινόμενο παρατηρείται όχι μόνο εφέτος, αλλά τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα δεν αφορά σε μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά σε τουλάχιστον 200 «κατασκευές» κατά μήκος της παραλίας

Ο Δήμος Δίου Ολύμπου έπειτα από καταγγελίες προέβη στις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να τερματιστεί αυτή η… πατέντα της καταπάτησης, εφαρμόζοντας τον νόμο και αποσύροντας με ειδικά κλιμάκια τις τσιμεντωμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Τα εν λόγω κλιμάκια, απαρτιζόμενα από 12 αστυνομικούς, δύο λιμενικούς και επτά υπαλλήλους του δήμου, υπό την επίβλεψη του δημάρχου Κώστα Δημόπουλου εργάστηκαν αρκετές ώρες προκειμένου η παραλία να αποκτήσει την αρχική της «ελεύθερη» εικόνα.

Ακούστε τι δήλωσε ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος στο zougla.gr:

Η επιχείρηση θα επαναληφθεί και στο μέλλον, ενώ, όπως προειδοποιεί ο δήμαρχος, από εδώ και στο εξής θα ασκούνται διώξεις περί αυθαίρετης κατασκευής στον αιγιαλό, σε όποιους προβαίνουν σε αντίστοιχες ενέργειες…

Η προειδοποίηση του Δήμου προς τους κατασκηνωτές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης