Πρόγραμμα δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας υλοποιούν η Κοινωνική Υπηρεσία και το Γραφείο Προαγωγής Υγείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων -Καματερού, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος αφορά άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες ηλικίας 40- 69 ετών. Το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ψηφιακή μαστογραφία πραγματοποιείται στον ειδικό ψηφιακό μαστογράφο του παραρτήματος του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», Σύλλογος Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει μεγάλη απήχηση στο γυναικείο πληθυσμό και μέχρι σήμερα έχουν ήδη εξεταστεί 62 γυναίκες, κάτοικοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων -Καματερού, που πληρούσαν τις προϋποθέσεις σε τρεις διαφορετικές περιόδους. Η μεταφορά των γυναικών πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο του Δήμου μας με τη συνοδεία έμπειρου νοσηλευτικού προσωπικού της Κοινωνικής Υπηρεσίας στο παράρτημα του ογκολογικού νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Η επόμενη προγραμματισμένη εξέταση θα διεξαχθεί στις 11 Οκτωβρίου 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης