Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έντρομοι μέσα από τα σπίτια τους βγήκαν τα ξημερώματα κάτοικοι στη Ν. Ερυθραία. Ο εκκωφαντικός θόρυβος που προκλήθηκε από ισχυρή έκρηξη σε επιχείρηση της περιοχής ξύπνησε μνήμες από παρόμοιο περιστατικό που είχε σημειωθεί πριν από δύο μήνες.

Στόχος αγνώστων και αυτή τη φορά το εστιατόριο «La Scala», το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Κύπρου, ιδιοκτησίας της αδερφής του πρώην διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου. Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στο κτήριο όπου στεγάζεται το εν λόγω κατάστημα εστίασης, καθώς και σε τρία τουλάχιστον αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα κοντά στο σημείο. Να σημειωθεί ότι η αδελφή του Γιάννη Σμπώκου διαμένει στον πρώτο όροφο του ίδιου κτίσματος. Όπως έγινε γνωστό, ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε περιείχε μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας. Υλικές ζημιές υπέστη ακόμη ένα κατάστημα, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το «La Scala».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν μεγάλη, με πυροτεχνουργούς να σπεύδουν στο σημείο και να πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους για τη συλλογή στοιχείων που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Αστυνομικοί προχώρησαν στον αποκλεισμό της περιοχής, με περιπολικά να παραμένουν για ώρες σε κεντρικά σημεία περιμετρικά του κτηρίου, εμποδίζοντας την προσέλευση των περαστικών.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάιο είχε σημειωθεί και πάλι έκρηξη στο ίδιο εστιατόριο, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες ζημιές. Έναν μήνα πριν, τον Απρίλιο του 2014, εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στο σπίτι του καταδικασμένου για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων Γιάννη Σμπώκου, επί της οδού Καραϊσκάκη 70 στην Κηφισιά.

Oι ζημιές που υπέστη το κατάστημα απέναντι από το «La Scala»:

Διαβάστε επίσης:
Νέα τροπή στις έρευνες για την έκρηξη στη Ν. Ερυθραία, Τρίτη, 20 Μαΐου 2014, 15:55

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης