Σοκ προκαλεί στη Φθιώτιδα η υπόθεση δολοφονίας του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, πρόκειται για τον Σεραφείμ Γκαλιμάνη, πατέρα δύο παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, γύρω στις 17.10 το απόγευμα του Σαββάτου στην Κουβέλα Στυλίδας άγνωστοι δράστες έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του και πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ τον αρχιφύλακα του σωφρονιστικού καταστήματος Δομοκού μέσα στο αυτοκίνητό του.

Στις 17.10 το απόγευμα του Σαββάτου στην Κουβέλα Στυλίδας άγνωστοι έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του και πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ τον αρχιφύλακα του σωφρονιστικού καταστήματος Δομοκού μέσα στο αυτοκίνητό τουΤην αστυνομία φέρεται να ειδοποίησε η σύντροφος του άτυχου αστυνομικού, που έπεσε νεκρός από τα πυρά. Οι δράστες διέφυγαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο, το οποίο και αναζητούν οι αρχές.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα ο αρχιφύλακας βγήκε από το σπίτι για να πάει για κυνήγι. Μόλις άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου του και κάθισε στο κάθισμα του οδηγού, οι εκτελεστές τον γάζωσαν 40 φορές με τα Καλάσνικοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είχε προλάβει να κλείσει την πόρτα. Είχε δεχθεί πολλές σφαίρες σε όλο το σώμα, ακόμα και το λαιμό. Το αυτοκίνητο το έκαναν κόσκινο», είπε ένας από τους γείτονες που έφτασαν αμέσως στο σημείο.

Το πτώμα στο αυτοκίνητο που γάζωσαν οι εκτελεστές

Η μητέρα του και ο αδελφός του που άκουσαν τους πυροβολισμούς πετάχτηκαν έξω και «πάγωσαν» αντικρίζοντας τον αρχιφύλακα νεκρό μέσα στα αίματα. Πηγές αναφέρουν ότι ο 47χρονος έχει βληθεί σε θώρακα και κεφάλι ενώ από το σημείο έχουν περισυλλεγεί δεκάδες κάλυκες.

Πηγές αναφέρουν ότι κάποιος από τους δικούς του πρόλαβε να δει ένα αυτοκίνητο μαύρο να απομακρύνεται με ταχύτητα, ωστόσο δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα στοιχεία. Οι δράστες της δολοφονίας φέρονται να είναι τουλάχιστον δύο ως τρεις, ενώ ο τρόπος με τον οποίο έγινε η επίθεση δείχνει «επαγγελματίες» δολοφόνους που μπορεί να εκτελούσαν «συμβόλαιο θανάτου». Xρησιμοποίησαν δύο όπλα, ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι. Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής δεν έχουν γίνει γνωστά. Πάντως, πηγές της αστυνομίας εκτιμούν ότι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν «καθαρά».

Στο σημείο έχουν μεταβεί ιατροδικαστής για τη διενέργεια νεκροψίας, κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής, των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και της Αντιτρομοκρατικής. Πηγές από την Αντιτρομοκρατική αναφέρουν ότι για την ώρα δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το θύμα είχε δεχθεί απειλές ή είχε στοχοποιηθεί από μέλη οργανώσεων.

Η Αστυνομία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά στην ταυτότητα των δραστών, αλλά και στα κίνητρα της επίθεσης. Δεν αποκλείεται η ενέργεια να συνδέεται με τη λειτουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας του ΔομοκούΣύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ασφάλεια Λαμίας: «Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 47χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος απογευματινές ώρες σήμερα, εντός του οχήματός του στην περιοχή Κουβέλας Φθιώτιδας».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν διαψεύδονται ούτε επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν Καλάσνικοφ για να γαζώσουν τον άτυχο αρχιφύλακα, ενώ πιθανότατα διέφυγαν με ένα αυτοκίνητο Passat, σκούρου χρώματος.

Η Αστυνομία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά στην ταυτότητα των δραστών, αλλά και στα κίνητρα της επίθεσης. Δεν αποκλείεται η ενέργεια να συνδέεται με τη λειτουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.



Ο Σεραφείμ Γκαλιμάνης εργαζόταν στις φυλακές Δομοκού τα τελευταία έξι χρόνια και είχε γίνει πριν από λίγο καιρό αρχιφύλακας. Όπως αναφέρουν όσοι τον γνώριζαν, ο 47χρονος, ήταν έμπειρος κυνηγός και πήγαινε συχνά με την παρέα του για κυνήγι στην ευρύτερη περιοχή.

Δήλωση υπουργού Δικαιοσύνης

«Καταδικάζω απερίφραστα την άνανδρη και απεχθή δολοφονία του αρχιφύλακα του Κ.Κ. Δομοκού. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου και θα συμπαρασταθώ ηθικά και υλικά στην οικογένειά του. Εκφράζω επίσης την αμέριστη συμπαράσταση μου στους συναδέλφους του σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Η έρευνα θα δείξει τον ή τους ενόχους» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος με αφορμή την εν ψυχρώ εκτέλεση του υπαρχιφύλακα Δομοκού.

«Διαβεβαιώνω ότι η απόδοση της Δικαιοσύνης, η ενίσχυση της ασφάλειας στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος και η προώθηση των εντός των τειχών ανθρωπιστικών παρεμβάσεων θα συνεχιστούν αταλάντευτα και θα ενταθούν», συνέχισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης