«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες για σοβαρές παραλείψεις και προβλήματα κατά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της δίκης για τη Χρυσή Αυγή στο Εφετείο Αθηνών. Όπως έγινε γνωστό, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ακροαματική διαδικασία χρησιμοποιούν τη μία από τις δύο κεντρικές εισόδους προκειμένου να μπουν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, με αποτέλεσμα να σημειώνονται μικροεντάσεις.

Ενδεικτικό της «εκρηκτικής» ατμόσφαιρας είναι η αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα. Ειδικότερα, όταν ήρθε αντιμέτωπη με δικηγόρο κατηγορουμένου, δεν σταμάτησε να διαμαρτύρεται, την ώρα που συνήγορος πολιτικής αγωγής κατήγγειλε στο δικαστήριο ότι ένας από τους μάρτυρες προπηλακίστηκε κατά την προσπάθειά του να εισέλθει στην αίθουσα του εφετείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το σημείο υπήρξε μικρή διακοπή της δίκης για να μπορέσει να προσέλθει ενώπιον των δικαστών ο μάρτυρας. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μάγδα Φύσσα κατήγγειλε ότι ορισμένοι από το ακροατήριο προέβησαν σε απειλητικές χειρονομίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάγδα Φύσσα: «Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά. Φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας»
Κοινό: «Μαζέψτε την! Κάντε την να σωπάσει»
Μ.Φ.: «Μην κρύβεσαι, έλα εδώ να μου τα πεις»
Θείος Παύλου Φύσσα: «Βδέλυγμα»
Κοινό: «Άντε γ…».

Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη για δεύτερη φορά, όταν η μητέρα του Π. Φύσσα άρχισε να φωνάζει προς το μέρος του Γιώργου Ρουπακιά «θα πεθάνεις. Αυτή είναι η κατάντια!», ακολουθώντας τον μέχρι την είσοδο των κρατητηρίων, όπου ο κατηγορούμενος φυγαδεύτηκε. Ένταση επικράτησε και μεταξύ του θείου του Παύλου Φύσσα και ενός συνηγόρου υπεράσπισης κατηγορουμένου, με τους δύο άνδρες να έρχονται στα χέρια. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Ρουπακιάς έβρισε φωτογράφους, την ώρα που επιχείρησαν να τον φωτογραφίσουν.

Χωρίς κλιματισμό και wi-fi

Τα προβλήματα, όμως, δεν φαίνεται να σταματούν εκεί.

Ο κλιματισμός στην αίθουσα παραμένει εκτός λειτουργίας, δεν διατίθεται wifi και υπάρχουν δυσλειτουργίες με τη μικροφωνική εγκατάσταση, γεγονός που δυσχεραίνει την παρακολούθηση της δίκης από το κοινό και τους δημοσιογράφους.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας να καθυστερεί για τουλάχιστον μία ώρα.

Το πρωί πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών. Στη μία συμμετείχαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής και στη δεύτερη μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

Πηγή φωτό: eurokinissi.gr/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Διαβάστε επίσης:
Δύο συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης