Έλληνας επιχειρηματίας από τη Λάρισα φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση παράνομης υιοθεσίας της μικρής Μαρίας που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου της Λάρισας Γιώργου Μπαρτζώκη, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ζούγκλα», επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στον τομέα του χάρτου, φέρεται να είχε πάρει την ανήλικη από ζευγάρι Ρομά και να την «επέστρεψε», λόγω του προβλήματος (στραβισμού) που αντιμετώπιζε στα μάτια της.

Η δήλωση του κ. Μπαρτζώκη ότι το παιδί κατέληξε στον επιχειρηματία στηρίζεται σε όσα του εκμυστηρεύτηκε πελάτης του, ο οποίος ήταν παρών στη συναλλαγή. Εάν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, τότε επαναλαμβάνεται το γνωστό μοτίβο της ελληνικής κοινωνίας σύμφωνα με το οποίο όλοι γνώριζαν, αλλά κανένας δεν μιλούσε.

Παρακολουθήστε το στιγμιότυπο με την καταγγελία:

Είναι, ωστόσο, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα παρέμεινε το παιδί στα χέρια του εν λόγω επιχειρηματία και κάτω από ποιες συνθήκες. Ο στραβισμός δεν είναι κάτι μη αντιμετωπίσιμο σήμερα και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρή αιτία απόρριψης μίας υιοθεσίας από ζευγάρι που ποθούσε να αποκτήσει – έστω και με παράνομο τρόπο –  παιδιά. Κατά την εκδοχή του αυτόπτη μάρτυρα η μητέρα του παιδιού δεν είναι η Βουλγάρα η οποία συνελήφθη αλλά μία γυναίκα ξανθιά και αρκετά εμφανίσιμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο κρατικό κανάλι της Βουλγαρίας Αυτό ήταν άλλωστε και το θέμα προς συζήτηση στην πρωινή εκπομπή του κρατικού καναλιού της Βουλγαρίας BTV με προσκεκλημένο τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο μετά τις αποκαλύψεις του zougla.gr και τον εντοπισμό της Βουλγάρας Σάσα Ρούσεβα που φέρεται ως η βιολογική μητέρα της Μαρίας.

«Θα επιστραφεί η Μαρία στους γονείς της;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι του καναλιού τον Μάκη, για να πάρουν την απάντηση ότι αυτό θα κριθεί από τα αποτελέσματα του τεστ DNA, στο οποίο φρόνιμο θα ήταν να υποβληθούν και τα υπόλοιπα παιδιά της εν λόγω οικογένειας και, φυσικά, έπειτα από συνεργασία των Αρχών μεταξύ των δύο χωρών.

Φανταστείτε τι θα μπορούσε να σημαίνει, το DNA της μικρής Μαρίας να ταιριάζει με αυτό των άλλων δύο παιδιών και να μην έχει σχέση με εκείνο των υποτιθέμενων γονιών.


(Η αποκάλυψη των εγγράφων και της ταυτότητας της Σάσα Ρούσεβα που γέννησε στις 31/1/2009 στο γενικό νοσοκομείο της Λαμίας)

Εάν αφήσουμε προς το παρόν στην άκρη αυτό το σενάριο τρόμου, το οποίο επίσης υποστήριξε ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης, είπε δηλαδή ότι -σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει- τα παιδιά δεν ανήκουν στη Ρούσεβα και πως θα πρέπει και οι ελληνικές Αρχές να έχουν βιολογικό υλικό από τους Βούλγαρους γονείς για να πεισθεί ότι κάτι πολύ περίεργο δεν συμβαίνει, σοβαρό θέμα θα ανακύψει εάν ο τοκετός και η εισαγωγή της Ρούσεβα δεν έχουν καταγραφεί στα βιβλία του νοσοκομείου της Λαμίας.

Οι φερόμενοι βιολογικοί γονείςΠολύ σοβαρότερο μάλιστα, εάν από το τεστ DNA δεν προκύψει ότι η Ρούσεβα είναι μητέρα της Μαρίας. Τότε θα αναζητούνται οι δράστες της παράνομης υιοθεσίας δύο παιδιών και όχι ενός. Ο πρώην υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος (παιδίατρος), ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή εκπομπή «Zούγκλα», υποστήριξε ότι, εάν στα βιβλία του νοσοκομείου δεν έχει καταγραφεί ο τοκετός, στην αγοραπωλησία του βρέφους εμπλέκεται και ο μαιευτήρας.

Σε τέτοια περίπτωση, φυσικά, η επιστήμη της ιατρικής σηκώνει ψηλά τα χέρια, εφόσον μία εξέταση DNA αρκεί, και αναλαμβάνει δράση η επιστήμη του Δικαίου και δη του ποινικού…

Διαβάστε επίσης: Εν αναμονή του DNA, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013, 21:52

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης