Σοκ προκαλεί η κατάθεση της μητέρας της Μυρτούς, κυρίας Μαίρης Κοτρώτσου, στο δικαστήριο της Σύρου, όπου διεξάγεται η δίκη του Πακιστανού που κακοποίησε την 17χρρονη στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Κοτρώτσου, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Έβλεπα παντού αίμα. Παρά πολύ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό».

Όπως εξιστόρησε στο δικαστήριο «Πήγαμε στην Πάρο επειδή η μεγάλη μου κόρη είχε ψυχικά κουραστεί από τις Πανελλαδικές εξετάσεις! Ήθελε να πάει με τις φίλες της διακοπές αλλά εγώ φοβόμουν! Έτσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί για να προσέχω τη μεγάλη μου κόρη! Είχα και το αυτοκίνητο μαζί μου οπότε ό,τι κ αν χρειαζόταν και τα άλλα παιδιά, θα ήμουν δίπλα τους! Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει! Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα».

Λίγο αργότερα όμως όταν η μητέρα της της τηλεφώνησε, διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη. Φτάσαμε στα βράχια και μου λέει η κόρη μου. Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Έβλεπα παντού αίμα. Παρά πολύ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή. Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό» σημείωσε.

«Δέχομαι τις κατηγορίες»

Νωρίτερα, μετανιωμένος για την πράξη του εμφανίστηκε ο δράστης της βάναυσης κακοποίησης της Μυρτούς στην Πάρο.

«Δέχομαι όλες τις κατηγορίες! Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς για ότι έχω κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς κατά την έναρξη της δίκης που ξεκίνησε λίγο μετά της 9:30 το πρωί στη Σύρο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

«Περνούσα το δρόμο και καθόταν μια κοπέλα. Την είδα πρώτη φορά. Στην αρχή σκέφτηκα να της κλεψω το κινητό και μετά σκέφτηκα να τη βιάσω.Έκανε σκηνικό για να το κρατήσει. Γλιστρήσαμε στις πέτρες και πέσαμε μαζί κάτω. Το κινητό έπεσε δίπλα μας. Πιάστηκαμε στα χέρια. Εγώ λίγο την έσπρωξα. Μετά της έβγαλα τα ρούχα για να μην με ακολουθήσει. Πήγα να φύγω και με τράβηξε με το πόδι της. Έπεσα, είδα την πέτρα, την άρπαξα και την πέταξα γύρω μου, αφού γύρισα και την κοίταξα. Η πέτρα έπεσε στο μάτι της. Την βίασα. Με το ένα χέρι την κρατούσα από το λαιμό και με το άλλο έκανα αυτό το πράγμα. Ζητώ συγγνώμη» ανέφερε.

Η αγόρευση του δικηγόρου της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Κουσιουρής, είπε. «Οι Αρχές και η Δικαιοσύνη αντιμετώπισαν με τον καλύτερο τρόπο αυτή την υπόθεση, ο κατηγορούμενος δεν στερήθηκε τα δικαιώματά του. Το ίδιο ήθελε και η οικογένεια της Μυρτούς. Θα είναι λύτρωση για την κοπέλα η σημερινή απόφαση. Όχι μόνο θα απαλύνει τον ψυχικό της πόνο, αλλά θα της δώσει δύναμη. Η σημερινή απόφαση να δώσει ώθηση στη μικρή για να μπορέσει να γελάσει, να κολυμπήσει με τα χέρια της».

Όσο για τον κατηγορούμενο, ο κ. Κουσιουρής σημείωσε «Δεν έχει ούτε το παραμικρό ίχνος ευαισθησίας, ανθρωπιάς για όσα διέπραξε. Το θέμα είναι ότι τέτοιοι άνθρωποι σκοτώνουν για ένα κινητό τηλέφωνο. Αφαιρούν την ανθρώπινη ζωή για 100 ευρώ. Να θυμίσω ότι έσφαξαν στο κέντρο της Αθήνας τον άνθρωπο που πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του, για να μεταφέρει την ετοιμόγεννη γυναίκα του στο νοσοκομείο;».

Η πρόταση του εισαγγελέα

Από την μεριά του, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου χαρακτηρίζοντας το συμβάν «θλιβερό».

«Εξάντλησε την κτηνωδία του» είπε συγκεκριμένα και, όπως υποστήριξε «Υπήρχε παράλληλος δόλος. Ήθελε και να κλέψει το κινητό και να βιάσει… Η μάνα ήταν συγκινητική και γλαφυρή στην περιγραφή της. Δεν τον θεωρώ ένοχο, επειδή είναι Πακιστανός ή αλλοδαπός. Γιατί λίγους μήνες μετά, θυμόμαστε την περίπτωση στην Ξάνθη, όπου Έλληνας βίασε και έκαψε ζωντανή την κοπέλα έξω από το σπίτι της. Είναι ένοχος για την κτηνωδία που προκάλεσε και αυτό οφείλεται στον ίδιο τον άνθρωπο, την ψυχή του, το χαρακτήρα του. Να ευχηθώ καλό κουράγιο στην οικογένεια της Μυρτούς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης