Δελτίο τύπου εξέδωσε η διοίκηση του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μετά από το δημοσίευμα του zougla.gr με τίτλο «Μίζες και κομπίνες στο Θεαγένειο».

Το δελτίο τύπου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την ανάρτηση, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καταγγελίας γιατρού του νοσοκομείου μας, που φέρει τον τίτλο «Μίζες και Κομπίνες στο Θεαγένειο», κάνουμε γνωστό στους πολίτες ότι η διοίκηση του νοσοκομείου, αμέσως μόλις περιήλθε στα χέρια μας η καταγγελία του γιατρού, την 7-1-2014, ζητήσαμε αυθημερόν από την προϊσταμένη μας αρχή (4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης) τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προς διερεύνηση οποιασδήποτε τυχόν παράνομης ενέργειας και την αποκάλυψη των συμμετεχόντων σ’αυτήν. Η επιλογή μας να ζητήσουμε τη διενέργεια της έρευνας από ιεραρχικά ανωτέρους μας, απέβλεπε στην απάλειψη έστω και υπόνοιας ότι θα επιχειρηθεί, για ευνόητους λόγους, έρευνα «εντός των τειχών».

Ελπίζουμε ότι ο καταγγέλλων γιατρός, κατά την διεξαχθησόμενη ΕΔΕ, αλλά και όποια άλλη διαδικασία χρειαστεί, μηδέ και της ποινικής εξαιρουμένης, θα καταθέσει ενόρκως για γεγονότα και πρόσωπα που σχετίζονται με τις (μέχρι στιγμής) γενικόλογες και αόριστες καταγγελίες του, ώστε να βοηθήσει ουσιαστικά τη διοίκηση στην καταπολέμηση οποιασδήποτε παράνομης συμπεριφοράς (σημειωτέον ότι ουδέποτε καταγγέλθηκαν ανάλογα ζητήματα στη διοίκηση από τον γιατρό αυτόν).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, η διοίκηση εκφράζει την ευχή να μη σχετίζεται η καταγγελία του γιατρού με την ήδη αποτυπωθείσα στην καταγγελία πικρία του για τη νόμιμη μετακίνησή του, από τη διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να καλύψει, προσωρινά και για μικρό χρονικό διάστημα (όπως ο νόμος προβλέπει), επιτακτικές ανάγκες του Νοσοκομείου Κιλκίς, λόγω σοβαρής έλλειψης προσωπικού.

Η διοίκηση του νοσοκομείου μας περιβάλει με μεγάλη εμπιστοσύνη το υψηλού επιστημονικού επιπέδου ιατρικό προσωπικό της, το οποίο κυρίως χαίρει της εμπιστοσύνης και του θαυμασμού των ασθενών και των συνοδών τους (θα ήταν χρήσιμο ένα σχετικό δημοσιογραφικό ρεπορτάζ). Οι γιατροί του νοσοκομείου μας, συνεπικουρούμενοι από το λοιπό προσωπικό, δίνουν, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, έναν μεγάλο αγώνα, με θεαματικά μεγάλες επιτυχίες στην αντιμετώπιση της ασθένειας. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς, αλλά και αποφασισμένοι να καταπολεμήσουμε κάθε εστία διαφθοράς ή μικροψυχίας από ασήμαντες μειοψηφίες, που δυσφημούν το έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των σκληρά εργαζόμενων στο νοσοκομείο και εξυπακούεται ότι θα θέσουμε στη διάθεσή σας το πόρισμα της ΕΔΕ, μόλις ολοκληρωθεί.

Θεσσαλονίκη 10 Ιανουαρίου 2014
Η ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ
Δρ. ΚΟΥΡΤΕΛΗ-ΞΟΥΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης