Ενίσχυση των μέσων – πλωτών και εναέριων- αλλά και χρήμα ζήτησε η Ελλάδα από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Συνόρων Frontex , μια μέρα κατά την οποία το Λιμενικό ανακοίνωσε την σύλληψη άλλων 677 μεταναστών.

Το ελληνικό αίτημα – συνεχές ειναι η αλήθεια- διατυπώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρή Δρίτσα και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) αντιναυαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλου, σε συνάντηση που είχαν με αντιπροσωπεία της Frontex με επικεφαλής τον Εκτελεστικό Διευθυντή κ.Fabrice Leggeri , στο Υπουργείο Ναυτιλίας..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση – αν και εθιμοτυπικού χαρακτήρα- συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και κυρίως τα νησιά, από την αύξηση των προσφυγικών ροών, σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης σε μέσα και πόρους, ώστε στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, η χώρα να μπορεί να ανταποκριθεί, τόσο στην επιτήρηση των συνόρων, όσο και στην τήρηση των εθνικών νόμων και Ευρωπαϊκών συνθηκών, που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης