Με πέντε σφαίρες διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών δολοφονήθηκε ο Σπύρος Παπαχρήστου μπροστά από την ταβέρνα «Κρητικός» στην Παλλήνη λίγο μετά τις 02.00 τα ξημερώματα της Τρίτης 1ης Μαΐου. Το θύμα έκανε μερικά βήματα, μπήκε στην ταβέρνα, όπου και ξεψύχησε. 

Ο Σπύρος Παπαχρήστου ήταν πρώην αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και είχε υπηρετήσει για πολλά χρόνια στην ΕΚΑΜ. Είχε εκπαιδευτεί και είχε εξειδικευθεί σε επιχειρήσεις, αφού συνεργάστηκε με το αμερικανικό FBI και συμμετείχε σε κοινές δράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βιογραφικό του είναι πλούσιο σε επιτυχίες, ενώ, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr,  ξεχωρίζουν οι εξής δύο: το χτύπημα που επέφερε σε ομάδες ναρκωτικών οι οποίες για χρόνια βρίσκονταν στο απυρόβλητο, καθώς και ότι κατάφερε να επιβάλει τάξη στον χαώδη κόσμο των όπλων στην Κρήτη. 

Εδώ και αρκετό καιρό εργαζόταν ως υπεύθυνος ασφαλείας για την ευρύτερη οικογένεια Λάτση. Είχε αναλάβει ιδιαίτερα τον γιο της Μαριάννας Λάτση και την κόρη, Πάρη και Εριέττα, ενώ είχε υπό την προστασία του και τη χήρα του μπάρμπα Γιάννη, τη γιαγιά Λάτση. Την υπόθεση της δολοφονίας του ανέλαβε εξαρχής το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Πηγές της υπηρεσίας, μιλώντας στο zougla.gr, σημείωσαν ότι από τα μέχρι στιγμής συλλεχθέντα ευρήματα και στοιχεία δεν είναι δυνατόν να ξεκαθαρίσει και να προσδιοριστεί το κίνητρο της δολοφονίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σπύρος Παπαχρήστου είχε πάει στην ταβέρνα «Κρητικός» το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη με παρέα και μάλιστα, σε ανταλλαγή μηνυμάτων με φίλους του αργά το ίδιο βράδυ, τους είχε προσκαλέσει να περάσουν από τον «Κρητικό» μαζί με τα παιδιά τους. Αυτό σημαίνει απλώς ότι το θύμα δεν είχε μεταβεί στην ταβέρνα για δουλειά και ότι ένιωθε απόλυτη ασφάλεια στον χώρο όπου βρισκόταν.

Απόδειξη των ανωτέρω αποτελεί το μήνυμα που έστειλε το θύμα στους φίλους του λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, ξημερώνοντας Πρωτομαγιά. Στο μήνυμα τους εύχεται «ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ».

Ήταν ψηλός, σωματώδης και άρτια εκπαιδευμένος, και για αυτόν τον λόγο οι συνάδελφοί του τον αποκαλούσαν «τεθωρακισμένο». 

Η πρώτη εντύπωση που αποκόμισαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είναι ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του ήταν μικρού διαμετρήματος, που σημαίνει πως ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι για αυτό. 

Επίσης το βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστό πως μαζί του στο ίδιο τραπέζι στην ταβέρνα βρισκόταν κι ένας κτηματομεσίτης από τη Μύκονο ο οποίος και εξετάζεται από τις Αρχές για τα γεγονότα τη νύχτα της δολοφονίας.

Μία απρόσμενη εμπλοκή

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2017, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» δημοσιεύει ένα άρθρο με τίτλο «Πώς Καμμένος, Πατέρας, Μελισσανίδης έστησαν σκευωρία κατά Μαρινάκη». Στο άρθρο αυτό, το οποίο είναι ανυπόγραφο, παρουσιάζεται η εκδοχή πως οι προαναφερθέντες στον τίτλο και ορισμένοι άλλοι συμμετέχουν σε μία σκευωρία κατά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη με «όχημα» την υπόθεση Noor1. Κάπου στο δημοσίευμα, περιέργως, αναφέρεται και το όνομα του Σπύρου Παπαχρήστου. 

Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει το δημοσίευμα ανήκουν βεβαίως στη σφαίρα της μυθοπλασίας, ενώ είναι εντυπωσιακές οι ακροβασίες που επιχειρεί ο συντάκτης του άρθρου για να περιγράψει τις σχέσεις μεταξύ προσώπων. Το δημοσίευμα στοχοποιεί, ωστόσο, μία σειρά από πρόσωπα προκειμένου να καταδείξει πως υπάρχει δήθεν σκευωρία εναντίον του εφοπλιστή Μαρινάκη. Έτσι λοιπόν, πάντοτε ακροβατώντας, στοχοποιεί τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον εφοπλιστή Νίκο Πατέρα, οι οποίοι είναι όντως κουμπάροι με τον Σπύρο Παπαχρήστου, τον Δημήτρη Μελισανίδη, τον ανακριτή του Λιμενικού Π. Χριστοφορίδη, την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και τον επίσης δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη.

Στο σημείο αυτό οφείλεται μία εξήγηση. Ο Σπύρος Παπαχρήστου αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την Ελληνική Αστυνομία έπειτα από δημοσιογραφική έρευνα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Η έρευνα αφορούσε στην υπόθεση που είχε απασχολήσει τότε την κοινή γνώμη με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Ρωμαίο. Υπενθυμίζεται πως ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε προβεί σε ανασχηματισμό αντικαθιστώντας τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Εδώ να σημειωθεί πως για την υπόθεση αυτή ο Σπύρος Παπαχρήστου είχε απαλλαγεί ομοφώνως με βούλευμα. Ο Σπύρος Παπαχρήστου εξακολούθησε να διατηρεί μία φιλική σχέση με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και κάποια στιγμή ο δημοσιογράφος θα μιλήσει για αυτήν. 

Επανερχόμεθα στην υπόθεση του δημοσιεύματος από την εφημερίδα «Παραπολιτικά» της 7ης Σεπτεμβρίου 2017. Όπως προαναφέρθηκε, το δημοσίευμα επιχειρεί τη στοχοποίηση ανθρώπων με σκοπό να τους εμπλέξει σε δήθεν σκευωρία κατά του εφοπλιστή Μαρινάκη. Όμως, το δημοσίευμα αυτό έχει μια ουρά, η οποία γίνεται αντιληπτή πολλούς μήνες αργότερα και συγκεκριμένα πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν σε κάποια σελίδα του ενθέτου «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά», της οποίας μόνιμος συντάκτης είναι ο φερόμενος εκδότης της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης, δημοσιεύεται ένα περίεργο μονόστηλο σε πλάγια μορφή και σε εμφανές σημείο.

Το δημοσίευμα αυτό είναι το κάτωθι:

Είναι προφανές ότι με αυτό το περίεργο μονόστηλο ο Γιάννης Κουρτάκης στοχοποιεί τον Σπύρο Παπαχρήστου. Γιατί άραγε; Είναι δυνατόν ο επιστήθιος φίλος, βασικός συνεργάτης και άνθρωπος για όλες τις δουλειές του ισχυρού Βαγγέλη Μαρινάκη να φοβάται έναν άνθρωπο ο οποίος εδώ και πάρα πολύ καιρό βρισκόταν εκτός κυκλωμάτων και εργαζόταν ήρεμα και ειρηνικά ως σύμβουλος ασφαλείας σε μία από τις ισχυρότερες και πλουσιότερες οικογένειες της Ελλάδας, την οικογένεια Λάτση; 

Άρα, κάτι άλλο συμβαίνει. Η ακολουθία των δύο προαναφερομένων δημοσιευμάτων περιπλέκει την ιστορία της δολοφονίας. Αυτοί που κρύβονται πίσω από τα δύο δημοσιεύματα, το πρώτο περί σκευωρίας και το δεύτερο με το μονόστηλο, στρέφουν από μόνοι τους την προσοχή της αστυνομικής έρευνας προς τους εαυτούς τους. Δεν το αντιλαμβάνονται; Δεν υπονοούμε κάτι, αλλά είναι ηλίου φαεινότερον πως οι Αρχές εκ των πραγμάτων θα διερευνήσουν εάν συνδέονται αυτά τα δημοσιεύματα με το τραγικό τέλος του Σπύρου Παπαχρήστου. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης