Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος – Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σοκ προκαλεί η κατάθεση του πατέρα των δύο παιδιών που κατά τη διάρκεια μιας κυριακάτικης βόλτας σε λούνα παρκ του Ελληνικού βίωσε την απόλυτη τραγωδία, καθώς είδε μπροστά στα ματιά του να χάνει τη ζωή του ο 13χρονος γιος του και να τραυματίζεται σοβαρά η 9χρονη κόρη του.

Όπως αναφέρει ο 45χρονος στην κατάθεσή του, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του zougla.gr, όταν έφθασε με την οικογένειά του στο λούνα παρκ, έβγαλε εισιτήρια από το εκδοτήριο του πάρκου αναψυχής και εν συνεχεία πήγε στην ανοιχτή πλαστική πισίνα που βρίσκεται στον χώρο.

«Ένας αλλοδαπός υπάλληλος έβαλε τα δυο μας παιδιά μέσα σε μία κυλινδρική πλαστική μπάλα για να κυλίσουν στην πισίνα που είχε νερό. Αφού έπαιζαν τα παιδιά και ήμασταν κι εγώ και η σύζυγός μου μπροστά και τα βλέπαμε, ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας και ανασήκωσε την πλαστική μπάλα στον αέρα, περίπου σε ύψος 10 μέτρων, και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος και σε απόσταση 10 μέτρων από την πισίνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξηγεί ο πατέρας των δύο παιδιών Μ.Λ., αμέσως έτρεξε στο σημείο για να δει τα παιδιά και να σταματήσει τη φονική μπάλα που κυλούσε στο έδαφος, εν μέσω κραυγών της τραγικής μάνας των ανηλίκων.

«Αμέσως έβγαλα έξω την κόρη μου, η οποία δεν μου μίλησε και μετά από λίγα λεπτά άνοιξε τα μάτια της και την έδωσα σε έναν κύριο. Συγχρόνως η γυναίκα μου μαζί με άλλους παρευρισκόμενους τράβηξαν έξω από την μπάλα τον γιο μου, τον οποίο μόλις τον βγάλαμε, ένας κύριος του έκανε τεχνητή αναπνοή και αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ και την αστυνομία» περιγράφει στην κατάθεσή του.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν δραματικές. Όπως αναφέρει ο Μ.Λ.: «Πήγαμε με τη σύζυγό μου στο νοσοκομείο και οι γιατροί μού γνώρισαν ότι ο γιος μου έχει καταλήξει από τα τραύματά του. Η κόρη μου ήταν βαριά τραυματισμένη, με βαριά τραύματα στο στήθος και κάκωση στους πνεύμονες. Έτσι εισήχθη στην Εντατική. Η σύζυγός μου βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από τη στιγμή του συμβάντος και οι γιατροί τής έχουν χορηγήσει ηρεμιστικά».

«Θεωρώ υπεύθυνο τον ιδιοκτήτη του πάρκου»

Με όση δύναμη και ψυχικό σθένος τού έχει απομείνει, ο άτυχος πατέρας στην ερώτηση των αστυνομικών για το ποιον θεωρεί υπεύθυνο για τον θάνατο του γιου του απάντησε: «Φταίει ο υπεύθυνος του λούνα παρκ, καθόσον δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και συγκεκριμένα δεν ήταν δεμένο το σχοινί της κυλινδρικής μπάλας στο έδαφος».

Να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι το πάρκο είχε ελεγχθεί από την TUV, ωστόσο η εταιρεία πιστοποιήσεων αρνείται κατηγορηματικά ότι προέβη σε σχετικό έλεγχο. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα παιχνίδια δοκιμάστηκαν -όσον αφορά στις συνθήκες ασφαλείας- στον Ασπρόπυργο και όχι στο Eλληνικό.

Παρακολουθήστε video και μαρτυρίες για το δυστύχημα στο zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης