Ζωντανά όλες οι εξελίξεις από την τηλεόραση της Ζούγκλας

Με τις σφαίρες από καλάσνικοφ με στόχο το κτήριο των γραφείων της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού κορυφώνεται ο γύρος αντάρτικου, που ξεκίνησε εδώ και πολλά 24ωρα μετά τις αστυνομικές επεμβάσεις στο πλαίσιο της τακτικής «νόμος και τάξη» που εφαρμόζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με στόχο δραστηριότητες του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 03.00 τα ξημερώματα στη Λεωφόρο Συγγρού, σύμφωνα με μαρτυρίες, δύο άτομα που είχαν σταθμεύσει το όχημά τους, μαύρου χρώματος τύπου σεντάν, στην οδό Δοϊράνης, κινήθηκαν πεζή προς τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, από την απέναντι πλευρά στο ρεύμα της ανόδου της λεωφόρου. Έγιναν, όμως, αντιληπτοί από την ασφάλεια του κτηρίου και πριν επιστρέψουν στο αυτοκίνητό τους, άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και στο κτήριο. Μία σφαίρα πέτυχε το τζάμι του γραφείου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον τρίτο όροφο, εξοστρακίστηκε και βρέθηκε στο πάτωμα μέσα στο γραφείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφεραν οι μάρτυρες, ο ένας πυροβολούσε, ενώ ο δεύτερος μάζευε τους κάλυκες. Επί τόπου βρέθηκαν 9 κάλυκες από καλάσνικοφ στη Λεωφόρο Συγγρού 350 (τα γραφεία της ΝΔ είναι στη Συγγρού 340), από το περιπολικό που κλήθηκε, στις 03.10.


Το σπασμένο τζάμι στο γραφείο του πρωθυπουργού

Δεν έχουν αναφερθεί άλλες ζημιές ή τραυματισμοί, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή. Στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική, η οποία εξετάζει το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και τις κάμερες κυκλοφορίας. Εξετάζεται, δε, το ενδεχόμενο το όχημα που κάηκε στην οδό Φλέμινγκ, στο Παλαιό Φάληρο (μάρκας Toyota, τύπου Sedan), λίγο αργότερα μέσα στη νύχτα, να ήταν αυτό των δραστών, το οποίο ίσως να το έκαψαν οι ίδιοι, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο είχε κλαπεί το βράδυ του Σαββάτου από την περιοχή της Μεταμόρφωσης.


Η Αντιτρομοκρατική θα εξετάσει το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και τις κάμερες κυκλοφορίας

Να σημειωθεί ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής έξω από τα γραφεία της ΝΔ

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:



Σίμος Κεδίκογλου: «Αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο τη δημοκρατία μας»

Στόχος της επίθεσης ήταν το γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, ενώ ανέφερε ότι βρέθηκε μία σφαίρα μέσα στο γραφείο του κ. Σαμαρά.

«Αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο τη δημοκρατίας μας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για νέα κλιμάκωση «στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας».

Ο κ. Κεδίκογλου απηύθυνε έκκληση σε όλο τον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του. «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι μία και πρέπει να εξοστρακιστεί από την κοινωνία μας» υπογράμμισε.

Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τη Δημοκρατία»

«Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τη Δημοκρατία, τη ΝΔ, τον πρωθυπουργό» δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την επίθεση με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα».

«Η πράξη αυτή πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλους. Να καταδικαστούν τα άκρα και οι ακρότητες, από όπου κι αν προέρχονται. Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κενό» προσέθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Πλάνα από το εσωτερικό του γραφείου του πρωθυπουργού – Δηλώσεις Μανώλη Κεφαλογιάννη

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ

«Η επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας με εγκληματικές μεθόδους υποκόσμου δείχνει ότι υπάρχουν κύκλοι που παίζουν αδίστακτα με τη βία και στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατικής πολιτείας» τονίζει το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ.

Η Ιπποκράτους καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια, όμως σημειώνει ότι «η καταδίκη δεν αρκεί. Όπως δεν αρκεί να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της για την προστασία των πολιτών και των θεσμών. Η καταδίκη της βίας και η αντίδραση στα φαινόμενα αυτά πρέπει γίνει με μια φωνή από την ελληνική κοινωνία.

Η συνεννόηση απέναντι στη βία είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων που σέβονται τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Κάνεις δεν δικαιούται να χρησιμοποιήσει τα φαινόμενα βίας για πολιτική και κομματική εκμετάλλευση και οι ανεύθυνες και ανιστόρητες δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη δείχνουν πόσο αδιέξοδα και επικίνδυνα είναι τα μισόλογα και οι αμφιθυμίες».

«Αυτό που οφείλουμε όλοι είναι να καταδικάσουμε ανοιχτά και υπεύθυνα κάθε μορφή βίας και μέσα από τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών να προστατεύσουμε την εθνική και κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια και τα δικαιώματα των πολιτών, το δημοκρατικό κεκτημένο της χώρας. Μόνο έτσι η πατρίδα μας θα βγει δυνατή από την κρίση» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

«Να υψώσουμε ένα τείχος απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα»

Την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας καταδίκασε η Δημοκρατική Αριστερά.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι πρόκειται καθαρά για τρομοκρατική ενέργεια.

«Ήρθε η ώρα ο πολιτικός κόσμος να υψώσει ένα τείχος απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «δεν χωρούν ούτε ερμηνείες, ούτε συμψηφισμοί, ούτε μισόλογα».

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικαστέες αυτές οι πρακτικές

Για επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων πρακτικών τυφλής βίας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην επίθεση κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες από τον ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι «σπέρνουν τον φόβο και συμβάλλουν στο να εμπεδωθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας».

Επιτέθηκε, ωστόσο, κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι προσπαθεί να αξιοποιήσει τα περιστατικά αυτά, στο πλαίσιο «ενός σχεδιασμού έντασης, διχασμού και στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης