Το βρόμικο χρήμα από τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων είχε αναλάβει να φυλάει, σύμφωνα με την εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη, ο εκ των κατηγορουμένων πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, η κα Αδειλίνη ζήτησε την ενοχή του Γιάννη Σμπώκου θεωρώντας πως «ανήκε στη βασική ομάδα διακίνησης μαύρου χρήματος του πρώην υπουργού».

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο Γιάννης Σμπώκος ήταν το πρόσωπο που ανέφερε στις σημειώσεις του πολλές φορές ο Άκης Τσοχατζόπουλος: «”ο επονομαζόμενος και βοσκός που κατάγεται από τα Ανώγεια”, όπως ο βοσκός φυλάει τα πρόβατα, φυλούσε τα χρήματα του πρώην υπουργού».

Έντονη ήταν η αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος μίλησε για «παραλήρημα ψευδών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον επανέφερε στην τάξη λέγοντάς του «σε αυτό το στάδιο θα είστε σιωπηλός, μην αντιδράτε έτσι».

Καταπέλτης όμως ήταν η εισαγγελέας και για τον εξάδελφο του πρώην υπουργού Νίκο Ζήγρα, ο οποίος, όπως είπε, είχε ρόλο ηγετικό στην υπόθεση.

«Ο Νίκος Ζήγρας ήταν αυτός που είχε συστήσει εταιρείες για λογαριασμό του ξαδέλφου του και διαχειριζόταν χρήματα σε πολλά μέρη του κόσμου που δεν έχουν βρεθεί».

Η εισαγγελέας ήταν απαλλακτική ως προς τον Νίκο Ζήγρα μόνον όσον αφορά στην κατάθεση ποσού 120.000 ευρώ σε ελβετική τράπεζα στο όνομα της Βίκυς Σταμάτη, εκτιμώντας ότι τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν από τον ίδιο τον πρώην υπουργό με το διαβατήριο του Ν. Ζήγρα.

Σημαντικός, όμως, ήταν και ο ρόλος που είχε στην υπόθεση η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η οποία αναλάμβανε να βρίσκει τους κατάλληλους αχυρανθρώπους και να διαχειρίζεται τα χρήματα των εξωχώριων εταιρειών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης