Ένταση επικράτησε το μεσημέρι εντός και εκτός του κτηρίου όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παγκράτι, καθώς διμοιρίες των ΜΑΤ πραγματοποίησαν έφοδο προκειμένου να απομακρύνουν τους εκπαιδευτικούς που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών ζήτησε να συναντηθεί με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου το μέλλον των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης, έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

Πριν από λίγη ώρα οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν πως σκοπεύουν να παραμείνουν όσο χρειαστεί και μάλιστα παρέλαβαν φαγητό σε πακέτο με την άδεια της αστυνομίας. Στο σημείο παραμένουν ακόμα διαδηλωτές καθώς και αστυνομικές δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 22 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την τοποθέτησή τους σε διαφορετική θέση της Δημόσιας Διοίκησης, εξέλιξη που συνοδεύεται από απόλυση. Εδώ και μήνες οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται ενάντια στα μέτρα της διαθεσιμότητας και της αξιολόγησης στον κλάδο τους.

Λίγα λεπτά μετά τις 14.00 δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, πραγματοποίησαν έφοδο στο κτήριο σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση. Αυτή την ώρα διαδηλωτές και ΜΑΤ παραμένουν εντός του πολιτικού γραφείου του υπουργού.

Η διαδήλωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Ομόνοια, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ, η πορεία της ΑΔΕΔΥ που ξεκίνησε από την πλ. Κλαυθμώνος κατέληξε επίσης στο πολιτικό γραφείο του υπουργού.

Eπίθεση στον εικονολήπτη του zougla.gr

Θύματα επίθεσης έπεσαν ο εικονολήπτης του zougla.gr Παναγιώτης Σαγκούρης, αλλά και φωτορεπόρτερ της Ελευθεροτυπίας από αστυνομικούς, έξω από το πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην προσπάθεια των τελευταίων να εμποδίσουν την καταγραφή των σκηνών ντροπής στην είσοδο του γραφείου του υπουργού.

Τι είπε ο Π. Λαφαζάνης στο zougla.gr

Έξω από τα πολιτικό γραφείο του Κ. Μητσοτάκη οπού συνεχίζεται η κατάληψη από τους εκπαιδευτικούς βρέθηκε ο Π. Λαφαζάνης ο οποίος δήλωσε στο zougla.gr: «Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από ουσιαστικές δεσμεύσεις».

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Κάμερα: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης