Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Καταιγιστικές είναι οι δικαστικές εξελίξεις σε ό, τι αφορά στο οικονομικό σκάνδαλο των δανειοδοτήσεων των κομμάτων, μετά το απόρρητο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος που αποκάλυψε στις 5 Απριλίου η zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος απεστάλησαν κλήσεις σε δεκάδες ανώτερα στελέχη τεσσάρων πιστωτικών Ιδρυμάτων που ενέκριναν τις δανειοδοτήσεις -κατά κύριο λόγο- σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, ύψους 252 εκατ. ευρώ, με μοναδικό εχέγγυο τις κρατικές επιχορηγήσεις του μέλλοντος.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Γρηγόρης Πεπόνης έχει καλέσει για την παροχή εγγράφων εξηγήσεων, με την ιδιότητα του υπόπτου, περισσότερα από 70 στελέχη που συμμετείχαν στη διαδικασία έγκρισης των δανείων. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα ελέγχονται για το αδίκημα της απιστίας, ενώ με την ολοκλήρωση της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης θα ασκηθούν οι διώξεις.


Η αποκάλυψη της zougla.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης επιταχύνθηκε μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος της ΤτΕ που αποκάλυπτε το μέγεθος του οικονομικού σκανδάλου. Η εν λόγω έκθεση είχε αποκαλυφθεί από τη zougla.gr στις 6 Απριλίου με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα. Μεταξύ άλλων αναφερόταν και η υπόθεση της «Αγροτικής», από την οποία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έλαβαν 92 εκατ. και 106 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, με μοναδικό εχέγγυο τις κρατικές χρηματοδοτήσεις των κομμάτων μέχρι και το 2018!

Διαβάστε επίσης:

Τα κομματικά θαλασσοδάνεια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης