Φωτογραφίες-Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της νύχτας αποδίδεται η δολοφονία του Β. Γρ. έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών το πρωί της Τετάρτης.

Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι το θύμα είχε μόλις αφήσει το παιδί του στο σχολείο​Γνωστός μπράβος της νύχτας και αθλητής του body building, ο 47χρονος δέχτηκε τα πυρά τεσσάρων κουκουλοφόρων, οι οποίοι κυριολεκτικά τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι το θύμα είχε μόλις αφήσει το παιδί του στο σχολείο. Οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο και του είχαν στήσει καρτέρι, καθώς γνώριζαν ότι θα πήγαινε το παιδί του στην τάξη. Στην περιοχή διαμένει η πρώην σύζυγός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον εκτέλεσαν την ώρα που το παιδί του έμπαινε στο σχολείο

O 50χρονος δέχτηκε τα πυρά τεσσάρων κουκουλοφόρων

Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο σημείο της εκτέλεσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ένα αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο λίγη ώρα αργότερα στην οδό Αγαμέμνονος (600 μ. από το σχολείο) και οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Μάλιστα, εξετάζουν μαρτυρία σύμφωνα με την οποία οι κουκουλοφόροι διέφυγαν στη συνέχεια με δύο μηχανές.

Το καμένο όχημα

Το αυτοκίνητο βρέθηκε σε απόσταση 600 μ. από το σχολείο

Οι Αρχές κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Οι τέσσερις κουκουλοφόροι διέφυγαν με δύο μηχανές

Στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης βρέθηκαν εννέα κάλυκες.

Γνωστός των Αρχών

Το θύμα

Το θύμα είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις με ανθρώπους της νύχτας. Ειδικότερα, το 2010, σε δικογραφία για κύκλωμα της νύχτας υπήρξε διάλογος μεταξύ του συγκεκριμένου ανθρώπου και ενός άλλου μπράβου, όπου γινόταν αναφορά για την αμοιβή τους για μία δολοφονία.
Ο 47χρονος εθεωρείτο ως ένα από τα ηγετικά μέλη ομάδας «νονών» της νύχτας που είχε θανάσιμη κόντρα με αντίπαλη ομάδα την περασμένη δεκαετία. Ήταν καταζητούμενος για διάφορες υποθέσεις. Είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια κάθειρξη για διάφορα αδικήματα και το 2011 είχε παραδοθεί μόνος του στην 4η ανακρίτρια Πειραιά, πηγαίνοντας με ταξί.

Τον εκτέλεσαν μπροστά στα μάτια μαθητών

Η δολοφονία έγινε μπροστά στα μάτια μαθητών και γονέων, οι οποίοι κατευθύνονταν προς το σχολείο. Επικράτησαν σκηνές πανικού. Μία γυναίκα τραυματίστηκε από εξοστρακισμό και μεταφέρθηκε στο «Σισμανόγλειο», όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ενδεικτική του τρόμου που επικράτησε περιμετρικά του σχολείου είναι η μαρτυρία μητέρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1: «Μόλις είχα αφήσει το παιδί μου στο σχολείο, πηγαίνει στην τρίτη δημοτικού. Επιστρέφοντας, στο σπίτι μου, ενημερώθηκα ότι πέφτουν πυροβολισμοί στο σχολείο. Έτρεξα στο σχολείο και είδα έναν άνδρα πεσμένο στο αυτοκίνητό του.

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία στα Γλυκά Νερά

Οι αστυνομικοί βρήκαν εννέα κάλυκες

»Σύμφωνα με όσα έμαθα, έπεσαν πέντε σφαίρες. Για να σας δώσω εικόνα, από τη μια έμπαινε το παιδί του στο σχολείο και από την άλλη τον εκτελούσαν, έπεφταν οι πυροβολισμοί. Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια των παιδιών. Γνωρίζω ότι έχει τραυματιστεί μια μητέρα στο χέρι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης