Ρεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Περίπου 5.000 μεταλλωρύχοι κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να παραμείνουν ανοικτά τα ορυχεία στη Χαλκιδική και να μη σταματήσει η επένδυση, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παράσταση διαμαρτυρίας ξεκίνησε έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επί της λεωφ. Μεσογείων. Χτυπώντας τα κράνη τους στο οδόστρωμα, κάλεσαν τον αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη να προβεί σε ενέργειες για τη διασφάλιση της εργασίας τους. Μιλώντας στο zougla.gr, ξεκαθάρισαν πως η επένδυση πρέπει να συνεχιστεί, καθώς υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που εξαρτώνται από αυτήν. Παράλληλα, είπαν πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να διασφαλιστεί η δουλειά τους και σε καμία περίπτωση να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

Στις 13.30 το μεσημέρι οι μεταλλωρύχοι ξεκίνησαν την πορεία τους προς το κέντρο της Αθήνας. Αφού πέρασαν από την πρεσβεία του Καναδά, το Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Οικονομικών, έφθασαν στην πλατεία Συντάγματος και το ελληνικό κοινοβούλιο. Ο κύριος όγκος των εργαζομένων σε ορυχεία της Χαλκιδικής έφθασε με πούλμαν στην πρωτεύουσα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Και τα δύο ρεύματα της λεωφ. Μεσογείων έκλεισαν λόγω της κινητοποίησης, ενώ σοβαρά προβλήματα υπήρξαν στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Ενδεικτικά, στην κάθοδο της κεντρικής οδικής αρτηρίας έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας στο ύψος της Λ. Δημοκρατίας (Πεντάγωνο-Ν.Ψυχικό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τι δήλωσε ο κ. Γεώργιος Χατζής πρόεδρος του σωματείου των μεταλλωρύχων:

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση
Μεταλλωρύχοι απέναντι από τη Βουλή

Μεταλλωρύχοι στην πλατεία Συντάγματος

Μεταλλωρύχοι στην είσοδο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειες και Κλιματικής Αλλαγής

Μεταλλωρύχοι κάθονται οκλαδόν στη μέση της λεωφ. Μεσογείων

Στο βάθος τα πούλμαν που μετέφεραν τους μεταλλωρύχους

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης