Nέα ναυτική τραγωδία με θύματα μετανάστες σημειώθηκε, λίγες ώρες μετά το ναυάγιο ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας κοντά στη Σμύρνη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους έξι παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκάφος της Frontex, έπειτα από τηλεφώνημα στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή δεκάδες άτομα στη θάλασσαΕιδικότερα, 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, έχουν ανασυρθεί νεκροί μέχρι στιγμής από τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, μετά τη βύθιση ξύλινου σκάφους με καμπίνα στην οποία επέβαιναν περίπου 50 μετανάστες.

Συγκεκριμένα, σκάφος της Frontex, έπειτα από τηλεφώνημα στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή δεκάδες άτομα στη θάλασσα.

Σκάφη του Λιμενικού Σώματος και κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού περισυνέλεξαν από τη θαλάσσια περιοχή 26 άτομα (17 άνδρες, 5 γυναίκες, 4 παιδιά), ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων 12 άτομα περίπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παιδιά που διεσώθησαν μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο Σούπερ Πούμα στο νοσοκομείο της Σάμου, καθώς παρουσίασαν συμπτώματα υποθερμίας.

Στην περιοχή του ναυαγίου είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Στο σημείο έσπευσαν ένα ναυαγοσωστικό και ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, στελέχη των οποίων κατάφεραν να περισυλλέξουν σώα 26 άτομα.

Το σκάφος βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες περίπου στις 02.30 και ενώ στην περιοχή επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συμμετέχουν ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης