Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων Μουσουλμάνων στην πλατεία Ομονοίας, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιισλαμική ταινία που αφορά τη ζωή του προφήτη Μωάμεθ και ξεσήκωσε αντιδράσεις σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λεπτά μετά τις 16.00 το μεσημέρι μερίδα διαδηλωτών (700 περίπου στο σύνολο) πέταξε πέτρες κατά αστυνομικών δυνάμεων, καθώς δεν μπορούσαν να διέλθουν από τις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, 3ης Σεπτεμβρίου προκειμένου να προσεγγίσουν την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπως δηλαδή είχαν προγραμματίσει.

Δεκάδες κλούβες των ΜΑΤ απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από την πλατεία Ομονοίας. Καθίσταται σαφές ότι δόθηκε η εντολή να μην επιτραπεί η πορεία προς την πρεσβεία.


(Στη θέα της κλούβας των ΜΑΤ οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



(Την εμφάνισή της έκανε και η “Αύρα”. Το υδροφόρο όχημα που απωθεί τους διαδηλωτές)

Υπήρξε ρίψη δακρυγόνων και άλλων χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα μετά από «έφοδο» της αστυνομίας, οι διαδηλωτές απωθήθηκαν στην Αγ. Κωνσταντίνου. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε μερικά καταστήματα και σε σταθμευμένα Ι.Χ. Η αστυνομία προχώρησε σε 30 προσαγωγές.


(Διαδηλωτές αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ)


(Υλικές ζημιές σε ΙΧ.)


(Κλούβα επί της οδού Σταδίου)


(Συνθήματα κατά της Αμερικής)


(Οργή για την αντιισλαμική ταινία)


(Συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας)


(Προσευχή στην Ομόνοια)

Κλειστός παρέμεινε επί τρεις ώρες ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» του Μετρό.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης